‘Cromex-ove’ toalete prva kupila općina Cazin

‘Cromex-ove’ toalete prva kupila općina Cazin

U prijedorskom “Cromex-u” ponosni su na svoj novi proizvod, muški, ženski i univerzalni toalet prilagođen osobama s invaliditetom. Napominju da su toaleti rađeni po evropskim standardima i otporni na oštećenja, jer je riječ o takozvanom vandal proof modelu, piše infoprijedor.ba.

-Prodajemo sva tri modela zajedno, dakle kao jednu cjelinu, ali i svaki pojedinačno. U slučaju prodaje kao cjeline uz toalete će biti ugrađena i manja prostorija u kojoj se može držati pribor za čišćenje.

“Cromex-ovi” toaleti su idelani za gradove, autoputeve, nacionalne parkove… I sigurni smo da će zbog širokih mogućnosti primjene ali i izuzetne kvalitete imati svoje mjesto na tržištu- s ponosom ističu u “Cromex-u”.
Treba reći i da su toaleti rađeni od najkvalitetnijeg inoxa.

Željko Kečan, nosilac projekta i neko ko je učestvovao u izradi ovog proizvoda od početka do kraja, dakle od izrade crteža, modela i tehničke dokumentacije napominje da je u “Cromex-u “ počeo raditi 2017 godine. Bio je dio programa dodatne edukacije koju je ova firma organizovala za učenike srednje Mašinske škole. Od tada je zadužen za 3D modeliranje i tehničku pripremu.

-Sve što znam, naučio sam koz rad u firmi. Imao sam znanja iz Mašinske škole, ali ovdje sam se po prvi put susreo s mašinama, upoznao s tim kako šta funkcioniše. To što se nauči u školi, bez praktičnog dijela i kvalitetne obuke uopšte ne možete iskoristiti za nešto poput ovoga što danas vidite ovdje.- kaže Željko sretan što je nakon edukacije dobio šansu da radi posao u struci, ali i priliku da se dokaže kroz nove ideje i projekte. 


“Cromex-ovi” muški, ženski i univerzalni toalet već su u ponudi na domaćem i ino tržištu. Prvi kupac je opština Cazin a trenutno je u toku finalizacija pregovora s još nekoliko općina u Bosni i Hercegovini, kao i sa dva Nacionalna parka.

Previous Na Korićanskim stijenama obilježena godišnjica ubistva dvije stotine logoraša
Next Bursać: Dejton je 'greška' koja je stvorila RS

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vlast u TK-u će u 2022. refundirati troškove osnivanja firmi

Svi koji su se odlučili na pokretanje vlastitog biznisa, otvaranje obrta ili firme znaju koliko je dugotrajan, iscrpljujući, ali i finansijski zahtjevan taj korak. Olakšice na tom putu se, u

Ekonomija/Biznis

U FBiH se svaki mjesec zaposli dvjestotinjak stranaca

Zbog nedostatka domaće radne snage gotovo svakog mjeseca u Federaciji Bosne i Hercegovine izda se dvjestotinjak radnih dozvola za strane državljane. Prema podacima Federalnog zavoda za zapošljavanje, samo tokom septembra

Ekonomija/Biznis

Bosanski motocikl bit će distribuiran širom svijeta

  Nedavno je veoma uspješna kompanija Cromex iz Prijedora krenula s proizvodnjom motocikla. A ovih dana izlažu na najvećem svjetskom industrijskom sajmu – Hannover Messe, gdje su i potpisali vrijedan ugovor