‘Cromex-ove’ toalete prva kupila općina Cazin

‘Cromex-ove’ toalete prva kupila općina Cazin

U prijedorskom “Cromex-u” ponosni su na svoj novi proizvod, muški, ženski i univerzalni toalet prilagođen osobama s invaliditetom. Napominju da su toaleti rađeni po evropskim standardima i otporni na oštećenja, jer je riječ o takozvanom vandal proof modelu, piše infoprijedor.ba.

-Prodajemo sva tri modela zajedno, dakle kao jednu cjelinu, ali i svaki pojedinačno. U slučaju prodaje kao cjeline uz toalete će biti ugrađena i manja prostorija u kojoj se može držati pribor za čišćenje.

“Cromex-ovi” toaleti su idelani za gradove, autoputeve, nacionalne parkove… I sigurni smo da će zbog širokih mogućnosti primjene ali i izuzetne kvalitete imati svoje mjesto na tržištu- s ponosom ističu u “Cromex-u”.
Treba reći i da su toaleti rađeni od najkvalitetnijeg inoxa.

Željko Kečan, nosilac projekta i neko ko je učestvovao u izradi ovog proizvoda od početka do kraja, dakle od izrade crteža, modela i tehničke dokumentacije napominje da je u “Cromex-u “ počeo raditi 2017 godine. Bio je dio programa dodatne edukacije koju je ova firma organizovala za učenike srednje Mašinske škole. Od tada je zadužen za 3D modeliranje i tehničku pripremu.

-Sve što znam, naučio sam koz rad u firmi. Imao sam znanja iz Mašinske škole, ali ovdje sam se po prvi put susreo s mašinama, upoznao s tim kako šta funkcioniše. To što se nauči u školi, bez praktičnog dijela i kvalitetne obuke uopšte ne možete iskoristiti za nešto poput ovoga što danas vidite ovdje.- kaže Željko sretan što je nakon edukacije dobio šansu da radi posao u struci, ali i priliku da se dokaže kroz nove ideje i projekte. 


“Cromex-ovi” muški, ženski i univerzalni toalet već su u ponudi na domaćem i ino tržištu. Prvi kupac je opština Cazin a trenutno je u toku finalizacija pregovora s još nekoliko općina u Bosni i Hercegovini, kao i sa dva Nacionalna parka.

Previous Na Korićanskim stijenama obilježena godišnjica ubistva dvije stotine logoraša
Next Bursać: Dejton je 'greška' koja je stvorila RS

You might also like

Ekonomija/Biznis

Počinje utrka za bosansku naftu

Ministarstvo energije i rudarstva FBiH trebalo bi naredne sedmice potpisati ugovor s firmom „IHS Global“ iz Londona, koja je izabrana za stručnog konsultanta za izradu tendera za dodjelu koncesije na

Ekonomija/Biznis

Hoše komerc obilježava 40 godina poslovanja – kompanija zapošljava 223 radnika

  Hoše komerc, domaći tržni lanac sa najdužom tradicijom, ove godine obilježava 40 godina uspješnog poslovanja. Prva trgovačka radnja otvorena je prije 40 godina iz koje je pokrenut cijeli posao

ŽIVOT

Janja: Cvjeta uzgoj i prodaja dinje i lubenice

Ljeto je na izmaku, a sezona lubenice i dinje uveliko traje. Osim uvozne, na tržištu Bosne i Hercegovine mogu se naći i domaći proizvodi. Najveća proizvodnja lubenice i dinje je