Entitetski ministri: Minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu države

Entitetski ministri: Minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu države

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike srpske Sinišom Karanom, a tema razgovora bio je napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku u kojem je korišteno vatreno oružje.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Rs, zajedno sa postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni.

Ministar Isak i ministar Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini te poručuju kako policijski službenici neće imati ni minimum tolerancije prema licima koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili iz bilo kojeg naroda.

Na kraju razgovora zaključeno je kako će ministri nastaviti razmjenjivati informacije vezane za konkretan događaj, ali i da će se dodatno intenzivirati saradnja uprava policije u pogledu zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta.

Previous Počela turistička sezona u Bosni, prednjače Mostar i Neum
Next 'Sve frustracije normalnog čovjeka su izašle kroz pero i glas' - Frenkie i novi album

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

POČAST NARODU GORNJEG PODRINJA: Planinarski pohod “Grebak – put života”

Put preko planine Grebak bio je jedini put za dostavljanje lijekova i hrane stanovništvu opkoljenog Goražda, tokom ratnih godina od 1992. do 1994., piše bh. novinska agencija Patria. Hiljade ljudi

NAŠI DANI

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida: RS je presuđena za genocid još 2007. i to ostaje zauvijek

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović poručio je da ne smije biti razočarenja kada je riječ o odgovoru koji je članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine stigao iz Međunarodnog suda pravde u Hagu,

NAŠI DANI

Sarajevska ‘trojka’ smijenila direktora Skenderije, nije pomogla ni podrška radnika, kao i uspješno poslovanje

Radnici KJP Skenderija Sarajevo predvođeni Sindikatom radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine danas su na konferenciji za novinare iskazali svoje nezadovoljstvo zbog najavljene smjene direktora Skenderije Amera Kape.