Nedžad Husić osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore

Nedžad Husić osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore

Član taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo 17.godišnji Nedžad Husić, je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, u švedskom Helsinborgu, u kategoriji do 68 kg osvojio bronzanu medalju i time ostvario historijski taekwondo rezultat za Bosnu i Hercegovinu.

Evropsko prvenstvo se održava od 4. do 8. septembra, a bosanskohercegovačku selekciju predstavlja 13 takmičara koje vodi trener reprezentacije Haris Husić. Devet takmičara su članovi taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo. Na takmičenju je i jedan od najboljih evropskih sudaca Belmir Berberović.

Uz Nedžada, kvalitetan nastup imao je i Sadmir Habibović, takođe član Novog Grada, koji je u kategoriji do 63 kg, zaustavljen u borbi za medalju te se tako plasirao na 5. poziciju.

Ostali takmičari, David Marušić, Ajna Makaš, Ajla Reizbegović, Kerim Omerbegović, Katarina Kraišnik (Novi Grad Sarajevo), Matej Orlović (Magone), Milica Karanović (Derventa) su savladani u prvom kolu borbi, a donastupe će imati još Ali Rašidagić, Edna Abaspahić (Novi Grad Sarajevo), Dora Marušić (Mladost) i Žiko Simeunović (Sokol), saopćeno je iz taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

Trener i otac Nedžada Husića, Haris Husić smatra da se uz dosljedan rad, mogu postizati vrhunski rezultati, te ističe da uz ostale trofeje- bronzanu medalju sa svjetskog juniorskog prvenstva, bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva, te plasman među osam najboljih seniora svijeta, Nedžad je zasigurno jedan od najkvalitetnijih i najuspješnijih sportaša u državi.

– Sve je to rezultat detaljno planiranog programa treninga i nastupa na takmičenjima, te pomoći prije svega kluba i taekwondo Saveza, općinskih, kantonalnih, federalnih i državnih institucija, kao i medija koji redovito stoje iza naših rezultata, te se ovom prilikom svima zahvaljujemo – izjavio je Haris Husić.

Previous Veliki skup u Sarajevu: 'Šaljemo vrijednu poruku da je porodica temelj društva'
Next U BPK otvoreno prvo alpinističko penjalište 'Klek'

You might also like

SPORT

Davis Cup: Bosanski teniseri protiv Tajvana u narednom kolu prve svjetske grupe

Bosanskohercegovačka teniska seniorska ” Davis Cup ” reprezentacija će u septembru mjesecu 2024.godine igrati protiv selekcije Chine Taipei (Tajvan).Voljom žrijeba koji se održao u  Londonu u sjedištu  ITF-a (International Tennis

SPORT

Kajtaz pobijedila na plivačkom mitingu u Zagrebu i postavila nacionalni rekord na 200 metara delfin

Amina Kajtaz, najbolja bosanska plivačica, od jučer je vlasnica nacionalnog rekorda naše države u disciplini 200 metara leptir/delfin u vremenu od dva minuta 10,36 sekundi.  Kajtaz je do novog rekorda

SPORT

Reprezentacija dočekuje Kipar: Džeko lovi rekord legendarnog Ševčenka

Džeko je trenutno na brojci od 20 golova, a u kvalifikacijama od njega je više zabio samo legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko (26) Edinu Džeki još sedam golova treba da bude