Tradicija: Spektakularna borba bikova u Visokom (Video)

Tradicija: Spektakularna borba bikova u Visokom (Video)

Korida u Goduši u Visokom donijela je okršaj šampiona Medonje, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, i Jelenka Nezira Ahmića. 

U rijetko viđenoj borbi bikova višestruki pobjednik Čevljanske koride i njegov suparnik provalili su zaštitnu ogradu, nakon čega su nastavili borbu izvan ograđenog prostora, a na kraju su Medonja i Jelenko “zaplesali” ispod šatora.

Medonja je bacio Jelenka na stolove i više nego zasluženo mu je pripala pobjeda kojom je ponovo potvrdio da je bez konkurencije u BiH, ali i na Balkanu.

Milenko Srdić, voditelj korida u Bosni i Hercegovini, ističe kako je ovo jedna od najboljih borbi koju je gledao.

– Ovo je klasik. Borba koja se dugo čekala i o kojoj će se još duže pričati. Medonja i Jelenko su napravili pravi spektakl, a oba bika su imala hiljade navijača. Čestitam Habibiću na velikoj pobjedi nakon koje je cijena Medonje skočila nekoliko puta. Nakon pobjede u Goduši je napravljen vatromet kao za Zimske olimpijske igre 1984. godine – kaže Srdić.

Habibić ističe da nakon pobjede nije nikako spavao.

– Dugo ću pamtiti 15. septembar. To je za mene sada kao rođendan. Ljudi koji prate koride i vole borbe bikova znaju koliko sam posvećen ovom sportu zajedno s cijelom porodicom. To je za nas kao za nogometaše kada osvoje Ligu šampiona. Medonja je osvojio sve što se moglo osvojiti. On će biti upisan zlatnim slovima u historiju bosanskohercegovačke koride – kaže Habibić.

(Avaz/MiruhBosne)

Previous Domovina - gdje je duša mirna
Next Prvi bosanski rječnik: Gradu Tuzla 2.000 bosansko-turskih rječnika

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Kavazović u Bratuncu pozvao žrtve da od institucija traže da sva mjesta zločina budu obilježena kao mjesta sjećanja

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pozvao je danas sve žrtve genocida da napišu pismo državnim institucijama i međunarodnoj zajednici, tražeći od njih da sva mjesta

NAŠI DANI

Bošnjaci Luksemburga kupili stan demobilisanom borcu Armije BiH

  Spojiti dva dobra zna biti rijetkost. Međutim, ponekad se i to desi, kao u slučaju o kojem govori ovaj prilog. Dobro koje postoji u našoj Bosni, spojilo se s

OTPOR BOSNE

U Bihaću obilježena 31. godišnjica formiranja Armije RBiH

Svečanim postrojavanjem 2. pješadijskog puka bataljona Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću obilježena je 31. godišnjica formiranja Armije RBiH. U ime Vlade Unsko-sanskog kantona prisutnima