Srna: Imao sam problema u Hajduku jer je moj otac iz Bosne, neki tada nisu voljeli Bosance

Srna: Imao sam problema u Hajduku jer je moj otac iz Bosne, neki tada nisu voljeli Bosance

Darijo Srna, koji radi kao pomoćnik u Shakhtaru, nedavno je za portugalske medije govorio o temama iz prošlosti, a dotakao se perioda kada je došao u redove splitskog Hajduka.

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske otkrio je da je imao probleme u Hajduku, jer je njegov utac Uzeir bio iz Bosne i Hercegovine.

“Hajduk me doveo kad sam imao 15, 16 godina. U početku sam imao problema jer je moj otac iz Bosne, a tada neki ljudi nisu voljeli Bosance tako da nisam igrao. Bilo je teško. No, mogu izgubiti bitku, ali ne i rat”, rekao je Srna.

Govorio je o ocu za kojeg je bio snažno vezan.

“Otac mi je bio sjajan primjer kao osoba, otac i prijatelj. Vjerovao je u mene i u našu porodicu. Nije bio otac koji bi stajao pokraj travnjaka i govorio ‘moj sin je najbolji’ već mi je rekao: ‘Darijo, moraš iskoristiti svoju priliku’. Tu kulturu imamo u porodici”, dodao je Srna, čije se suze pamte za vrijeme Evropskog prvenstva 2016. godine, jer mu je otac pet dana prije toga preminuo:

“Ponosan sam na svog oca. Prije Eura, kada je situacija već bila loša, pitao sam ga želi li da ostanem s njim. Pogledao me, jedva je mogao govoriti i rekao: ‘Darijo, spremi stvari i idi u Francusku’. Nakon utakmice s Turskom dobio sam vijesti. Nije bilo lako, no znam da je bio ponosan jer sam igrao za njega, našu porodicu i Hrvatsku”.

(SC/MiruhBosne)

Previous Podrška za buduće mame u Bosnalijeku - 2.000 maraka za svaku novu bebu
Next Sve više đaka: U Vogošći će se graditi nova osnovna škola

You might also like

NAŠI LJUDI

Ferid Muhić dobitnik nagrade “Konstantin Filozof” za životno djelo

Akademik Ferid Muhić prvi je dobitnik nagrade “Konstantin filozof” za životno djelo, koju dodjeljuje Filozofsko društvo Makedonije, izvještavaju makedonski mediji. Komisija koju čine prof. dr Mirko Đoševski, prof. dr Denko Skalovski

NAŠI LJUDI

Amra je profesorica na čuvenom Univerzitetu “Columbia”: Ponosna odakle sam, kroz svoj rad želim osvjetlati obraz Bosne i Hercegovine

Početkom idućeg mjeseca izlazi njena “Mačka kojoj nikad nisam dala ime: Istinita priča o ljubavi, ratu i preživljavanju”, koja govori o strahotama koje je preživjela Bišćanka Amra Šabić el-Rejes (El-Rayess)

NAŠI LJUDI

Kukeš, najsjeverniji albanski grad: Bosna i Hercegovina je mnogima druga domovina

Do Kukeša (alb. Kukës), najsjevernijeg i ekonomski slabo razvijenog grada, centra istoimene oblasti u Albaniji, od kosovskog Prizrena se stiže, novim autoputem koji vodi do Tirane, za nepuni sat vremena.