Bosanska kompanija osnovala kompaniju u Americi

Bosanska kompanija osnovala kompaniju u Americi

U cilju ekspanzije svog međunarodnog poslovanja bosanskohercegovačka kompanija BS Telecom Solutions Sarajevo osnovala je kompaniju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je saopćeno iz ove kompanije radi se o zajedničkoj investiciji u saradnji sa umirovljenim generalom američke vojske Michaelom D. Barberom.

Na ovaj način BS Telecom Solutions pored svojih kompanija u Bosni i Hercegovini, Češkoj Republici, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj dodaje i kompaniju u SAD. Pored ulaska u vlasništvo, general Barbero obavljat će i poziciju višeg savjetnika direktora sarajevske firme Mirze Varatanovića.

Kompanija trenutno upošljava više od 100 uposlenika sa stalnim trendom rasta broja radnika. BS Telecom Solutions član je američke privredne komore AMCham u Bosni i Hercegovini. 
General Barbero naglašava da je impresioniran potencijalom ovog zajedničkog ulaganja i sigurnim unaprjeđenjem dosadašnjih rezultata matične kompanije.

Previous National Geographic preporučuje Mostar za 2020
Next Ljepote Bosne iz zraka - Ilidža (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nastavljeni radovi na izgradnji VIP salona

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon okončanog žalbenog postupka pred Uredom za žalbe i donesenom odlukom u korist J.P. Međunarodni aerodroma Sarajevo nastavljeni su radovi na izgradnji VIP salona, koji se

Ekonomija/Biznis

Zenica: Počeo sa radom najsavremeniji terminal tečnih goriva na Balkanu

  Uz prisustvo zvanica, mnogobrojnih gostiju i poslovnih prijatelja, te predstavnika vlasti i medija, danas je u Zenici upriličeno svečano otvorenje Hifa Oil terminala za tečna goriva, najsavremenijeg te vrste

MADE IN BOSNIA-387

Okrećemo se domaćem: Drastičan porast proizvodnje i kupovine bh. poljoprivrednih proizvoda

Građani Bosne i Hercegovine sve se češće odlučuju za domaće proizvode Bosanci i Hercegovici ubrazno se okreću uzgoju ali i kupovini domaćih poljoprivrednih proizvoda. Prema podacima Federalne agencije za statisku