Islamski kulturni centar u Švedskoj primio prijetnje: “Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“

Islamski kulturni centar u Švedskoj primio prijetnje: “Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“

U pismu se najavljuju napadi na džamije i muslimanima poručuje da napuste Švedsku

Islamski kulturni centar u Švedskoj primio je pismo prijetećeg sadržaja u kojem se navodi da će u narednih 26 dana u džamijama i oko njih biti izvršena ubistva, javlja AA.

Pismo je stiglo na adresu Islamskog kulturnog centra u Trollhattanu kod Goteborga, a zbog sigurnosnih razloga Centar je obustavio program edukacije djece.

“Napustite Švedsku, djeca će vam umrijeti“, još je jedna od prijetećih poruka iz pisma koje je izazvalo strah među uposlenicima i korisnicima usluga Islamskog centra.

Direktor Islamskog centra Shadi Mansor za švedske medije je kazao da se prijetnje moraju shvatiti ozbiljno te je zatražio od policije da zaštiti muslimane.

“Mi se tokom namaza okrenemo prema Mekki i obavljamo molitvu. U tim trenucima se ne možemo štiti, već možemo samo zatvoriti vrata. Policija nas mora zaštititi“, poručio je Mansor.

Policijski komesar Rickard Fremark izjavio je da je istraga u toku i da je rano za davanje bilo kakvih komentara.

Previous Bezglutenska hrana iz Bosne osvaja kupce
Next Tatarevići imaju prvi Api-Inhal centar u Srednjoj Bosni, a uslugu inhalacije ne naplaćuju

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena 29. godišnjica početka raspuštanja logora “Omarska“: Borba za prava svih žrtava ne smije prestati

Na mjestu nekadašnjeg logora “Omarska”, danas je u prisustvu brojnih bivših logoraša, udruženja logoraša, međunarodnih predstavnika, te porodica šehida obilježena 29. godišnjica od raspuštanja logora, a poslana je i jasna

NAŠI DANI

Portal banjaluka.net i agencija Srna izgubile spor protiv penzionisanog majora OS BiH Mehdina Jakubovića

Više od dvije godine trajala je pravna borba penzionisanog majora Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdina Jakubovića protiv medija koji su ga lažno optužili da stoji iza, isto tako lažnog

NAŠI DANI

Iz Kalesije ispraćen „Konvoj prijateljstva“ za Tursku

Predstavnici Ambasade Turkiye u Bosni i Hercegovini, vojni ataše pri Ambasadi Turkiye Mustafa Sitki Tatar, savjetnik za trgovinu pri Ambasadi Turkiye Atalay Aydogdu, Kenan Ibrišimović, stručni saradnik za trgovinu pri