U januaru u Dubrovniku i Splitu najviše bosanskih turista

U januaru u Dubrovniku i Splitu najviše bosanskih turista

Prema podacima Turističke zajednice Republike Hrvatske i zaprimljenim prijavama i odjavama turista kroz sistem eVisitor, tokom januara u Hrvatskoj je boravilo 226.949 turista, 5,52 posto više u odnosu na januar prošle godine, te ostvareno 637.748 noćenja  što je za 7,32 posto više u odnosu na januar 2019.

U strukturi ukupnog broja stranih gostiju u R Hrvatskoj na prvom mjestu u januaru su bili turisti iz Slovenije sa 16.740 dolazaka, zatim Italije sa 12.805 dolazaka.

Na trećem mjestu su bili turisti iz naše zemlje sa 12.334 dolaska što je 26,75 posto više nego u januaru lani i 63.360 ostvarena noćenja što je za 15,62 posto više nego u januaru 2019.

Prema zaprimljenim prijavama i odjavama turista kroz sustav eVisitor, tokom januara u Dubrovniku je boravilo blizu 11 hiljada, a registrirano je 30-ak hiljada noćenja – trećinu manje nego u prvom mjesecu lani.

Najbrojniji gosti u januaru u Dubrovniku bili su iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kine, Koreje, Sjedinjenih Američkih Država i Japana.

Više od 10 hiljada turista posjetilo je u januaru Split što je 20 posto više uspoređuje li se isto razdoblje lani, a najviše je također bilo gostiju iz Bosne i Hercegovine i to 2.727.

Previous Karahasan: Vi ste u svakom jeziku na svijetu gost. Samo u maternjem jeziku ste kod kuće (Video)
Next Komšić: Najave neposluha neće poništiti odluku Ustavnog suda o imovini

You might also like

TURIZAM

Turizam u SBK sve popularniji: Fojnica interesantna u više segmenata (Video)

  Turizam je popularna privredna grana u SBK, a jedan od gradova koji uživa benefite upravo od turizma je Fojnica. -Reumal radi punom parom, ističe načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

TURIZAM

Predstavljanje Sarajeva tour-operatorima iz svijeta: Sve je spremno za početak „Meet up Sarajevo 2019“

  Sve je spremno za početak 1. Međunarodnog sastanka tour operatora „Meet Up Sarajevo 2019“. Nakon što je jučer je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao dio učesnika iz Filipina, Saudijske

BH RAZGLEDNICA

Prve ovogodišnje posjete Nacionalnom parku Una (FOTO)

Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu – i zavoljet će; oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu – i propjevat će; oni koji