Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

Top s uzvišenja Kicelj označio je početak ramazana u Tuzli. Plotun je kao i prethodnih godina ispalio Nakib Husagić, javlja AA.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović je tom prilikom rekao:

“S brda Kicelj s kojeg se vidi veći dio Tuzle pucanj iz topa je označio početak mjeseca ramazana. Zahvaljujući našim donatorima, Gradskoj upravi i ostalim privrednicima ovaj top će u ramazanu najavljivati iftare. Molim Alllaha dž.š da nam u ovom mjesecu podari puno zdravlja, rahatluka, dobrog raspoloženja i da nas sačuva od ovog iskušenja u kojem smo trenutno. Nadam se da ćemo imati jako lijepih trenutaka”, kaže Ahmed ef. Huskanović.

Ramazan koji je nastupio zbog pandemije COVID-19 je jedan od najspecifičnijih koji pamtimo.

Slika

Specifično jeste, ali danas sam od jednog kolege čuo jednu lijepo izjavu i ponovit ću je ‘jeste da su naše džamije zatvorene i mi smo najčešće zatvoreni u svojim kućama, ali Allah dž.š. s akšam-namazom večeras otvara osam dženetskih vrata i vrijednost ramazana neće nimalo biti umanjena’.

I zato iskoristimo ga razgovarajući sa sobom, sa svojim najbližim u porodici, iftareći sa svojim najbližim u porodici, imamo sigurno jako puno toga što smo u ovom nekom vremenu možda i zaboravili i zapostavili. Nadamo se da će se što prije ova epidemiološka situacija promijeniti – kazao je ef. Huskanović.

Top s brda Kicelj iznad Tuzle će svih dana u mjesecu ramazanu označavati vrijeme iftara.

Previous Načelnik Hadžića: Teža je socijalna situacija građana od zdravstvene
Next Povećana prodaja SETI proizvoda; u firmi nije bilo otpuštanja radnika

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo darovalo Travniku i Mostaru ručno rađeni top kojim će se obilježavati vrijeme iftara (FOTO)

Gradonačelnik Abdulah Skaka posjetio je danas Mostar, Travnik i sarajevsku općinu Novi Grad i u ime Grada Sarajeva darovao ručno izrađene trofejne topove kojima će se tokom nastupajućeg mjeseca Ramazana

NAŠI DANI

Od ponedjeljka u funkciji kosi lift na Ciglanama

  U ponedjeljak, 31. decembra 2018. godine u 11 sati predstavnici Općine Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će ozvaničiti završetak rekonstrukcije kosog lifta na Ciglanama. Općina

NAŠI DANI

Albright: Podržala tribunal UN-a koji je arhitekte rata protiv Bosne na kraju stavio u zatvor

U 84. godini preminula je Madeleine Albright, prva žena državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bila je državna sekretarka od 1997. do 2001. godine, za vrijeme vladavine predsjednika Billa Clintona.