Komšić odao počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Komšić odao počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, polaganjem cvijeća na Spomen- obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992 – 1995, odao počast ubijenoj djeci Sarajeva.

Naša je moralna dužnost i obaveza da se prisjećamo ove bolne uspomene kroz učenje novih generacija o značaju kulture sjećanja.

Ne smijemo i nećemo dozvoliti da se zlo koje se desilo Sarajevu više ikada ponovi“, izjavio je ovom prilikom član Predsjedništva BiH Komšić.-Za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovine i tokom skoro četverogodišnje opsade Sarajeva, ubijeno je 1.600 djece u našem glavnom gradu.

Previous Mahmutbegović: Politikant Stevandić ugrožava sve građane
Next FlyBosnia od jula dovodi turiste u Bosnu i Hercegovinu

You might also like

NASLIJEĐE

Senegal od Francuske traži povrat historijskih spomenika. Bosansko blago rasuto po cijelom svijetu

  Vlada Senegala traži da joj budu vraćeni svi artefakti, odnosno historijski spomenici, koji se trenutno nalaze u muzejima u Francuskoj, a koji su ukradeni i odnoseni iz te afričke

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina zabilježila najveći rast bogatstva po stanovniku – čak 274 posto!

  Svjetska banka objavila je izvještaj “Promjene bogatstva nacija 2018”,  u kojem je, po bogatstvu po glavi stanovnika, rangirano 140 zemalja svijeta – prenose mediji. Temeljem podataka za 2014. godinu,

NAŠI DANI

Na Trebeviću brojni izletnici: Turisti iz EU iznenađeni načinom obilježavanja 1. maja

  Dok se 1. maj, Međunarodni praznik rada, širom svijeta obilježava radničkim protestima, stanovnici Bosne i Hercegovine odlučili su se za opušteniju verziju i organiziranje izleta, javlja Anadolu Agency (AA).