Pjanić o potpisu za Barcelonu: Drago mi je i zbog mojih roditelja i cijele Bosne

Pjanić o potpisu za Barcelonu: Drago mi je i zbog mojih roditelja i cijele Bosne

Bosanski fudbalski rerezentativac Miralem Pjanić o transferu (iz Juventusa) u Barcelonu.

-Drago mi je zbog mene, mojih roditelja, cijele Bosne.

Nadam se da ću moći biti neki primjer mladim Bosancima koji će možda imati želju i volju da naprave veliku karijeru. Jednostavno da vjeruju u sebe, da mogu sve postići što žele.

Pjanić je u razgovoru za Face televiziju istakao da je ostvario veliki san zaigravši za prezentaciju.

-Vidio sam koliko naš narod voli naše igrače. Za mene je to uvijek bio san. Da mogu za moje roditelje igrati, za moju cijelu familiju u Bosni.

Kao što vazda pričam, šta smo mi, šta je Bosna sve prošla.. za mene je uvijek bio cilj da usrećim taj narod. Da se mi ponosimo šta smo i ko smo.

Jer i do danas dosta toga smo uradili sa reprezentacijom, nadam se da ćemo još moći igrati na velikim takmičenjima.

Jednostavno sam želio biti jedan primjer svima.. da se može sa velikim trudom i radom, bez obzira odakle si i šta si sve prošao, ali da se sve može postići u životu ako se želi – poručio je ovaj fudbalski as.

Rekao je i da se nada uspjesima s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali i osvojenim trofejima s Barcelonom, te tako Bosance učiniti sretnim. Napomenuo je i da će svoje sunarodnjake čekati sa zastavama.

Tako će naš zmaj, nakon što mu je suigrač u Juventusu bio Ronaldo, već od naredne sezone imati priliku igrati i sa Messijem.

Previous Dok traje peticija da se 'Vilina vlas' ukloni s Googlea, ovo višegradsko mjesto strave promoviše državna televizija
Next Sa protesta u N. Pazaru: Da se otklone prepreke za dolazak ljekarskih ekipa iz Bosne, Turske, Njemačke

You might also like

SPORT

Bajević namjerava vratiti Lulića u reprezentaciju

Duško Bajević, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro očekuje prvi zadatak. I to kakav. Princ s Neretve, zajedno sa Elvedinom Begićem, predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine,

HISTORIJA

Prije 33 godine u Sarajevu otvorene Zimske olimpijske igre – prve u istočnoj Evropi (Video)

Taj festival mladosti i sporta ušao je u historiju olimpijskog pokreta ne samo po mnogim rekordima koji su zabilježeni na takmičenjima, već i po onima koji su postignuti mnogo prije

SPORT

Junak Rome! Džeko: Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka

  Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka, istakao je Edin Džeko, napadač i najbolji fudbaler Rome u sinoćnjem senzacionalnom trijumfu nad Barcelonom (3:0) i plasmanu u polufinale najeminentnijeg UEFA-inog