Pjanić o potpisu za Barcelonu: Drago mi je i zbog mojih roditelja i cijele Bosne

Pjanić o potpisu za Barcelonu: Drago mi je i zbog mojih roditelja i cijele Bosne

Bosanski fudbalski rerezentativac Miralem Pjanić o transferu (iz Juventusa) u Barcelonu.

-Drago mi je zbog mene, mojih roditelja, cijele Bosne.

Nadam se da ću moći biti neki primjer mladim Bosancima koji će možda imati želju i volju da naprave veliku karijeru. Jednostavno da vjeruju u sebe, da mogu sve postići što žele.

Pjanić je u razgovoru za Face televiziju istakao da je ostvario veliki san zaigravši za prezentaciju.

-Vidio sam koliko naš narod voli naše igrače. Za mene je to uvijek bio san. Da mogu za moje roditelje igrati, za moju cijelu familiju u Bosni.

Kao što vazda pričam, šta smo mi, šta je Bosna sve prošla.. za mene je uvijek bio cilj da usrećim taj narod. Da se mi ponosimo šta smo i ko smo.

Jer i do danas dosta toga smo uradili sa reprezentacijom, nadam se da ćemo još moći igrati na velikim takmičenjima.

Jednostavno sam želio biti jedan primjer svima.. da se može sa velikim trudom i radom, bez obzira odakle si i šta si sve prošao, ali da se sve može postići u životu ako se želi – poručio je ovaj fudbalski as.

Rekao je i da se nada uspjesima s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali i osvojenim trofejima s Barcelonom, te tako Bosance učiniti sretnim. Napomenuo je i da će svoje sunarodnjake čekati sa zastavama.

Tako će naš zmaj, nakon što mu je suigrač u Juventusu bio Ronaldo, već od naredne sezone imati priliku igrati i sa Messijem.

Previous Dok traje peticija da se 'Vilina vlas' ukloni s Googlea, ovo višegradsko mjesto strave promoviše državna televizija
Next Sa protesta u N. Pazaru: Da se otklone prepreke za dolazak ljekarskih ekipa iz Bosne, Turske, Njemačke

You might also like

NAŠI DANI

Bosna je nagradila svog šampiona: Veliki dočeci i novčane nagrade za Amela Tuku

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka obrodovao je ovih dana naciju osvajanjem srebra na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi kada je utrku na 800m završio kao drugi. Veliki je to uspjeh

SPORT

U Bosni i Hercegovini postoji interes i potencijal za razvoj karlinga (VIDEO)

  Evropski omladinski zimski olimpijski festival (EYOF) koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu donio je sportsku novinu u Bosnu i Hercegovinu. U pitanju je karling, sport koji već

SPORT

Edin Džeko: Vjerujem da možemo otići u Francusku

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala, golgeter o kojem nerijetko u superlativima priča cijeli svijet u Premier ligi