Rast turizma u Jajcu 40 posto

Rast turizma u Jajcu 40 posto

Od početka jula, kada je promovisana inicijativa Odmori u BiH broj turističkih posjeta Jajcu povećan je za oko 40 procenata, saopštili su ovdašnji turistički radnici tokom posjete grupe novinara ovom gradu.

Načelnik općine Edin Hozan za Indikator.ba izjavio je tom prilikom da i ostala privreda odolijeva pandemiji virusa COVID-19. Pritom je spomenuo stabilno poslovanje rudnika boksita, tvornice za preradu aluminija, kompanije metalnog i građevinskog sektora. Ovi posljednji čak ne mogu da prihvate sve poslove koji im se nude.

Foto rtvusk

Efekte inicijative Odmori u BiH bilježi i Travnik u kojem je sve više gostiju i dobrih poteza domaćina da im skrenu pažnju na prirodne ljepote grada, njegovu istorijsku prošlost, kulturnu baštinu i bogatu gastronomsku ponudu. Značajan zamajac turizmu i ukupnom ekonomskom rastu u ovom gradu, kako to reče općinski načelnik Admir Hadžiemrić, očekuje se slijedom brojnih investicija poput rekonstrukcija čuvenog hotela Lipa i dijela rodne kuće-muzeja Ive Andrića, otvaranja novih turističkih staza itd.

Foto rtvusk

Inicijativu Odmori u BiH pokrenula je fondacija Sarajevo Navigator koja je uz podršku Evropske unije u BiH i novinare pokrenula na Put upoznavanja Bosne i Hercegovine i njenih prirodnih ljepota, turističkih potencijala i prilika za izvrstan odmor bosanskohercegovačkih građana u vlastitoj zemlji.

Foto rtvusk


Taj karavan u proteklim sedmicama posjetio je Bihać i njegovu okolinu te Tuzlu, Srebrenik i Gradačac. Okusili su dio Bosne i naparili oči njenim ljepotama.

Ko krene njihovim tragom uistinu će uživati.

Previous Školovala se u Americi, pa u Zenici pokrenula školu fotografije
Next Ovog vikenda 17. triatlon kup “Kulin ban” na Boračkom jezeru

You might also like

TURIZAM

Bosna i Hercegovina ima najbolje hotele u Evropi!

Globalno poznata i najveća internet-stranica za pretraživanje hotelskih smještaja i istraživanje turističkih destinacija “Trivago” nedavno je objavila listu država koje imaju najbolje hotele u Evropi, a prvo mjesto po kvalitetu hotelskog

NASLIJEĐE

Stari grad Jezerski – Bosanska Krupa

Stari grad Jezerski u Bosanskoj Krupi datira još iz srednjeg vijeka. Nakon brojnih historijskih dešavanja, kada je grad bio srušen ali i obnovljen, konačno je napušten 1838. godine do kada

BH RAZGLEDNICA

Proljeće na izvoru Miljacke, među slapovima i vodopadima

Rijeka Miljacka sa svojim mostovima je jedan od simbola Sarajeva. Rijeka koja glavni grad Bosne i Hercegovine dijeli na dva dijela je opjevana u mnogim pjesmama. Neki od brojnih mostova