Travnik: Klanjana dženaza dr. Mirsadu Peci – preminuo na dan izbora na kojima je osvojio najviše glasova za načelnika

Travnik: Klanjana dženaza dr. Mirsadu Peci – preminuo na dan izbora na kojima je osvojio najviše glasova za načelnika

Uz prisustvo građana, rodbine i prijatelja u travničkom naselju Goleš u ponedjeljak je klanjana je dženaza-namaz doktoru Mirsadu Peci, koji je na lokalnim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Travnik, a preminuo je u toku izbornog dana.

Peco je umro jučer u bolnici u Travniku u 63. godini, gdje je bio hospitalizovan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa, a danas mu je u Travniku, na mezarju Goleš, klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop.

Posljednjem ispraćaju uglednog travničkog doktora prisustvovali su sugrađani, rodbina i prijatelji. Među prisutnima bio je i Šemsudin Mehmedović, zastupnik ispred SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Peco je osvojio ubjedljivo najviše glasova (više od 45 posto) na jučerašnjim izborima u utrci za načelnika Općine Travnik.

Iz CIK-a nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu o smrti kandidata. Također, iz Općinske izborne komisije Travnik jučer nisu mogli dati komentar o tome šta dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, javlja AA.

Mirsad Peco rođen je 1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konsultativno specijalističkim ambulantama. Bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Previous AI: Belgijske vlasti 'napustile' hiljade starijih ljudi tokom pandemije
Next Uhapšen Dušan Ćulibrk, osumnjičen za ubistvo 51 civila 1992. na području Bosanske Krupe

You might also like

NAŠI DANI

24 godine od zločina na jami Paklenik kod Rogatice (Video)

U junu 1992. godine srpske snage zarobile su 73 Bošnjaka sa područja općina Višegrad i Rogatica, nakon čega su ih dovezli do jame Paklenik i ubili. Najstarija žrtva bio je

NAŠI DANI

Sarajevo: Poddionica Prve transverzale dužine 1140 metara bit će završena za 18 mjeseci

  Radovi na dijelu trase Prve transverzale, od kružnog toka kod benzinske pumpe Gazprom do ulaza u prvi portal u sarajevskom naselju Šip, bit će okončani u narednih 18 mjeseci,

NAŠI DANI

Čuvari Bosne uputili poziv institucijama Bosne i Hercegovine da zaštite suverenitet i teritorijalni integritet države

Udruženje Čuvari Bosne uputilo je poziv institucijama Bosne i Hercegovine da zaštite suverenitet, i teritorijalni integritet BiH. Poziv prenosimo u cijelosti: “Poštovani članovi Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Ministarstva odbrane