Preduzeće Park državnim zastavama dekoriše sarajevske ulice povodom Dana nezavisnosti

Preduzeće Park državnim zastavama dekoriše sarajevske ulice povodom Dana nezavisnosti

Pretpraznična atmosfera povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine već je prisutna na sarajevskim ulicama, a doprinose joj ekipe Parka koje od jutros zastavicama naše zemlje uređuju ulice Ferhadija i Maršala Tita.

Iz krana auto korpe ekipa preduzeća Park zadužena za dekorisanje sarajevakih ulica i trgova, na visini od desetak metara montira sajle na koje je nanizano oko 7.000 komada zastavica Bosne i Hercegovine. Istim će biti dekorisana pješačka zona ulice Ferhadija i dio ulice Maršala Tita od Spomen obilježja “Vječna vatra” do Trga djece Sarajeva. Montaža i radovi u ove dvije ulice trebali bi biti završeni u toku dana.

Nakon toga ekipe Parka zastavama će urediti i preostali dio ulice Maršala Tita, u dijelu pored Velikog i Malog parka, te raskrsnicu kod Higijenskog zavoda. Na isti način i od Marijin dvora ulicom Zmaja od Bosne, zatim Bulevarom Meše Selimovića i Džemala Bijedića bit će postavljene državne zastave.

Postavljanje će također biti izvršeno i montažom zastava u postolja na stubovima javne rasvjete, na svim većim raskrsnica, do naselja Stup. Dekorisanje povodom 1. marta podrazumijeva postavljanje zastava u postolja na stubove sa obje strane saobraćajnice, te će na ovaj način biti uređena glavna saobraćajnica od Marijin dvora do Stupa i od Stupa nazad do Skenderija. Bit će postavljeno više stotina zastava.

Praznično dekor krasit će sarajevske ulice od sutra i tokom prve sedmice u martu, nakon čega će ih ekipa Parka demontirati i ukloniti iz postolja. Ova ekipa već je na sličan način uredila i ulice u sarajevskoj općini Vogošća koja ovih dana obilježava i godišnjicu reintegracije.

Na postolja su već postavljene državne i općinske zastave u ulicama Jošanička, Omladinska, Igmanska, Spasoja Blagovčanina i Akifa ef. Biserovića. Praznično dekor vogošćanskih ulica, koji su ekipe Parka postavile u okviru saradnje sa Općinom Vogošća, bit će uklonjena nakon obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Previous Zapostavljeni bošnjački književnik Abdurezak Hifzi Bjelevac
Next Marija Ratković: Bez jasnog političkog stava u Srbiji o tome šta se desilo, režim i njegovi istaknuti pojedinci i dalje truju i huškaju na rat

You might also like

NAŠI DANI

Kladionice u Sarajevu se moraju odmaći od škola i vjerskih objekata na kilometar

Tokom današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevousvojena je inicijativa zastupnika Seada Milavice da se dosadašnji kriteriji neophodne udaljenosti kladionica od najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara.

NAŠI DANI

SVJEDOCI POTVRĐUJU: Odbili špijunirati za SOA pa protjerani iz Hrvatske

  Više desetina bosanskohercegovačkih državljana u proteklih godinu dana vlasti Republike Hrvatske proglasile su „opasnošću po nacionalnu sigurnost“. Studente vrbovali i tjerali da idu u Maoču prikupljati informacije o teroristima

NAŠI DANI

Bratunac: Ramazanske radosti i češća okupljanja povratnika

Kada iz pravca Konjević Polja stižete u Bratunac, ne postoji bošnjačko naselje bez spomen-ploča u kojima su uklesana imena prijeratnih stanovnika. Takvo naselje, nažalost, ne postoji u cijelom Podrinju. Iza