Brnabić o vakcinaciji stranaca: Srbija nije htjela dopustiti da vakcine propadnu

Brnabić o vakcinaciji stranaca: Srbija nije htjela dopustiti da vakcine propadnu

U Srbiji je tokom vikenda vakcinisano više od 8500 privrednika i građana susjednih država, a premijerka Ana Brnabić poručila je da u tom pozivu “nije bilo politike”, jer je procijenjeno da bi zbog roka upotrebe do 1. aprila moralo biti uništeno 20.000 do 25.000 vakcina AstraZeneca.

“Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku“, rekla je u ponedjeljak Brnabić za komercijalnu provladinu TV Happy, naglasivši kako Srbija nije htjela dopustiti da vakcine propadnu, već je odlučeno pozvati regiju na vakcinisanje.

Izvor: Agencije

Previous Borba za bolju Bosnu ne vodi se grubom retorikom, klevetama, potvorama i spletkama
Next Najava prvih čarter letova iz Bahreina u Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

U Mostaru oslikan mural za žrtve genocida u Srebrenici

  U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, jučer je u Mostaru, među brojnim aktivnostima, u organizaciji Udruženja građana “Sinovi Mahale” oslikan veliki mural za žrtve genocida u Srebrenici

NAŠI DANI

Kolektivna dženaza u Vlasenici: Šemso Efendić ukopao i sedmog brata

Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici danas je klanjana 19. kolektivna dženaza šehidima ovog grada koji su zvjerski ubijani 1992. godine. Vječni smiraj pronašli su Osmo Efendić (rođen 1961. godine)

NAŠI DANI

Novi američki ambasador u našoj državi: Murphy predao akreditive Komšiću

Novi američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy predao je danas akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Murphy je iskusni diplomata sa 30-godišnjim iskustvom. Prije nego što je otišao na