Američka vojska na graničnom prelazu Bosanska Gradiška

Američka vojska na graničnom prelazu Bosanska Gradiška

Prvi konvoj američkih vozila za vježbu sa Oružanim snagama BiH ušao u Bosnu i Hercegovinu

Konvoj vojnih vozila iz sastava 21. komande za podršku američkih oružanih snaga u Evropi ušao je u srijedu, 21. aprila 2021. godine, u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu B. Gradiška.

Riječ je o prvom konvoju vojnih vozila Oružanih snaga SAD-a koji je sa ciljem prebacivanja ljudstva i opreme za potrebe bilateralne vježbe „Brzi odgovor 21“ ušao na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Vježba „Brzi odgovor 21“ je zajednički događaj za vježbu OS BiH i SAD-a, a realizirat će se u drugoj polovini mjeseca maja 2021. godine na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč, te na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ kod Tuzle.

U narednim danima očekuje se dolazak preostalih američkih snaga koje će sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine učestvovati u vježbi.  

Previous Olimpijski komitet BiH novčano nagradio Mariju Štetić i Nedžada Husića
Next Kako je propala afera “Respiratori”

You might also like

NAŠI DANI

Austrijski parlament traži da Vlada te zemlje ubuduće zabrani fašistička okupljanja u Bleiburgu

Austrijski parlament izglasao je neobvezujuću rezoluciju kojom od vlade traži da se ubuduće zabrani komemoracija u Bleiburgu, javila je jučer austrijska agencija APA. “Federalnog ministra unutrašrnjih poslova Karla Nehammera pozivamo da

NAŠI DANI

CG: I Kačavenda bi da ustoliči Joanikija

Umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski Crkve Srbije (SPC) Vasilije Kačavedna raspitivao se u Patrijašiji Srbije za dozvolu da prisustvuje ustoličenju Joanikija Mićovića – potvrđeno je „Anteni M” iz više izvora. Kačavenda (82)

NAŠI DANI

Zvornik – U Jusićima obilježena godinjica strijeljanja 48 civila

U zvorničkom naselju Jusići obilježena je godišnjica ubistva 48 civila bošnjačke nacionalnosti, koje su na današnji dan 1992. godine pripadnici tadašnje Teritorijalne odbrane Malešić nakon odvođenja strijeljali u susjednom naselju Malešić.