Splav Janja, povratnička turistička priča

Splav Janja, povratnička turistička priča

Mirzet Mulasalihović je povratnik u Janju nakon progona Bošnjaka iz ovog podrinjskog kraja.

-Odlučio sam nešto učinitI za moj kraj i investirati u splav da tim putem naš narod ima neki ugođaj – kazuje nam ovaj Podrinjac.

Familijarna ideja za okupljanjem rezultirala je turističkom ponudom na Drini. Uz splav, Mulasalihović namjerava otvoriti restoran. Pored iznajmljivanja splava, domaćin želi ponuditi i apartmanski smještaj.

Kada je riječ o posjeti, intersa ne manjka. Interes pokazuju i grupe iz glavnog grada, dijaspore, Dubaija… Mirzet se bavi i raznim sportovima na vodi a u planu ima nešto od toga da ponudi i realizuje na Drini.

Bungalovi kraj Drine, veliki bazeni… ideje su koje bi mogle biti realizovane inicijativom ovog poduzetnog čovjeka, što bi Janju učinilo privlačnom turističkom destinacijom.

Mulasalihović, koji je i sam boravio u iseljeništvu, nada se da će njegov primjer ulaganja u rodni kraj slijediti i drugi, kao i da će u svom projektu imati podršku naših ljudi i društvene zajednice.

SPLAV JANJA

(MiruhBosne/Podrinje Media)

Previous Bosanske odbojkašice: Pobijedilo naše zajedništvo i srce na terenu
Next Na Pešteru pase najveće stado ovaca na Balkanu: Četiri vrijedna brata čuvaju preko hiljadu grla

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Evropska šampionka Lana Pudar dočekana u rodnom gradu: Kada sam vidjela koliko je mojih Mostaraca srce mi je bilo puno

Večeras je u Mostaru, na platou ispred Starog Mosta, organizovan svečani doček najbolje bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara u

BH RAZGLEDNICA

Špilju Vjetrenicu prošle godine posjetilo 15 hiljada turista

Špilju Vjetrenicu, jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini, prošle godine posjetilo je oko 15 hiljada turista, što je za 1500 više u odnosu na pretprošlu godinu, izjavio je

TURIZAM

Zanzibar, otok začina sa bijelim pijeskom i tirkizno plavim okeanom

  Bogata historija, začini, plaže sa bijelim pijeskom i plavi okean odlike su Zanzibara, otoka u Tanzaniji na istočnoj strani Afrike, prenosi Anadolu Agency (AA). U posljednje vrijeme postao je