Kod Sanskog Mosta podignuta velika državna zastava i otkriven Cvijet Srebrenice

Kod Sanskog Mosta podignuta velika državna zastava i otkriven Cvijet Srebrenice

Na lokalitetu kamenoloma na Zdeni kod Sanskog Mosta, na jarbolu visokom 25 metara, podignuta je najveća zastava Bosne i Hercegovine na ovim prostorima i otkriven cvijet Srebrenice u čast žrtvama Podrinja i kao doprinos opstojnosti naše države.

Organizator ovog događaja  je Klub ekstremnih sportova „CONDOR” iz Sanskog Mosta čiji su članovi u društvu ostalih sanskih sportista te djece s poteškoćama u razvoju uveličali ovaj događaj. Prema riječima organizatora, Sanjani suosjećaju sa Srebreničanima jer način ratnog stradanja kao dio istog zločinačkog plana, sličan je. 

„Cvijet Srebrenice i zastava sve je to određena simbolika i vezana je za stradanja koja su nam zajednička a koja su se dešavala u proteklim godinama. Presretni smo i hvala vam što ste s nama i ova zastava bi trebala biti novi početak za sve nas“, rekao je Edin Seferović, predsjednik KES „CONDOR“ Sanski Most, prenosi rtvusk.

Slika može predstavljati jedna ili više osoba, ljudi stoje i na otvorenom
Foto: FB
Previous Promovisana knjiga “Od Srebrenice do svjetla na kraju tunela“, autora Azira Osmanovića
Next Probijena lijeva cijev tunela Ivan duga 1761,50 metara

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Bugojno: Skijalište Rostovo

Ski centar “Rostovo”, u srednjoj Bosni, odličan je izbor za sve posjetioce, koji zimski odmor žele provesti u prirodnom planinskom ambijentu i porodičnoj atmosferi, bez mnogo gužve i galame, ističu

BH RAZGLEDNICA

Maglić (Foto)

Grupa sarajevskih planinara iz Udruženja Avantur i njihovi prijatelji posjetili su tokom vikenda planinu Maglić, koja se ubraja među najljepše u regionu.  Maglić je planina u Bosni i Hercegovini, na

TURIZAM

Porast turizma u Mostaru: U Starom Gradu prizori kakvi su bili prije svih restrikcija

U Mostar posljednjih dana organizirano stižu grupe turista iz zapadne Evrope. Broj posjeta u predsezoni značajno je veći u poređenju sa prošlom godinom, a to je i nagovještaj uspješne sezone.