Najavljena skora isporuka vakcina koje je kupila Vlada F. Bosne i Hercegovine

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, nakon višemjesečnih peripetija, nedavno je uspjela naručiti pola miliona doza vakcina Sinopharm.

Početkom jula potpisani su ugovori s Kinezima te je nadležno ministarstvo uplatilo 12,5 miliona maraka za  500.000 doza ove anticovid vakcine.

Iz današnjeg razgovora Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda Palamentarne skupštne Bosne i Hercegovine, i ambasadora Kine u našoj zemlji javnost je informisana da će isporuka krenuti početkom augusta.

-Ambasador Ji Ping je upoznao Izetbegovića sa informacijom da će 500.000 doza vakcina, koje je Vlada Federacije BiH naručila od kineskog proizvođača Sinopharm, biti isporučene već početkom mjeseca augusta.

Previous ZENICA - Počeo Prvi sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda - "ESOF FAIR TRADE"
Next Iz Slovenije u Sarajevo stiglo 48.000 doza AstraZeneca vakcina

You might also like

NAŠI DANI

Dvoje mladih Bosanaca bi moglo ući u Bundestag

Izborna kampanja u Njemačkoj za parlamentarne izbore koji se održavaju u nedelju 26. septembra 2021. je počela. Dvoje kandidata ispred Socijaldemokratske partije Njemačke – SPD Jasmina Hostert i Adis Ahmetović

NAŠI DANI

Francis Boyle: Pravda nalaže da se Republika srpska ukine

  I ponovo su Haški Tribunal, a sada i njegovo ‘Rezidualni Mehanizam’ prikrili ulogu Srbije u organiziranju, orkestriranju, izdavanju naredbi i činjenju genocide nad Bošnjacima i Republikom Bosnom i Hercegovinom.

NAŠI DANI

Obilježena 25. godišnjica zločina nad Bošnjacima Višegrada: Ruže u Drini u znak sjećanja na ubijene

Na Mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu danas je obilježena 25. godišnjica zločina nad Bošnjacima u ovom gradu. U znak sjećanja na 3.000 žrtava, u Drinu je bačeno 3.000 ruža, a