Mostar: Sutra 455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Mostar: Sutra 455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupiti brojne skakače iz Mostara, ali i regije, održat će se u nedjelju, 25. jula, u Mostaru s početkom u 16 sati.

Najavljeni gosti – gradonačelnici, ipak neće doći. Gradonačelnica Sarajeva zbog obaveza, dok su Mostarci u međuvremenu uskratili gostoprimstvo gradonačelniku Banjaluke.

Mail upućen gradonačelniku Banja Luke od strane Organizacionog odbora Kluba Skakača u vodu “Mostari”:

“Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455.tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza “Mostari” obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu.”

Previous Bosanski izvoz obara rekorde, u junu srušena granica od 1,2 mlrd. BAM
Next Agroideja iz Ustikoline proizvodi voće, povrće i žitarice

You might also like

SPORT

Ovčina: Ja se bez medalje ne vraćam kući

Rukometna reprezentacija nalazi se na pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se narednog mjeseca odigrati u Kataru Naši najbolji rukometaši odlično rade na pripremama, a svi su zadovoljni urađenim do

SPORT

Liga nacija: Bosna i Hercegovina – Rumunija večeras na Bilinom polju u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, na stadionu Bilino polje u Zenici, igra svoj drugi susret u okviru nove sezone u takmičenju Liga nacija. Suparnik je selekcija Rumunije. U 1.

TURIZAM

Pored Ćire Banovići turističku ponudu obogaćuju turističkim vozićem

  JU Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma Banovići u cilju unaprjeđenja turističke ponude grada nabavila je turistički vozić panoramskog izgleda, kojim će se omogućiti obilazak kulturno- historijskih znamenitosti