Bihaćki Sportski aerodrom u funkciji turizma

Bihaćki Sportski aerodrom u funkciji turizma

Ekipa rtvusk imala je priliku da svjedoči lijepoj i pozitivnoj priči na Sportskom aerodromu „Golubić“ u Bihaću.

Jučer je na Sportski aerodrom Golubić sletjelo 12 malih aviona sa 26 turista iz Njemačke.

Prema riječima Dževada Mešića, predsjednika Aero kluba „Željava“ Bihać, riječ je o turistima koji prvi put dolaze, a koji su od svojih kolega iz Njemačke čuli lijepe informacije o uslovima ovdje i o prirodnim ljepotama bihaćke regije, pa su odlučili da posjete ovaj grad.

Znatiželjni letači u gradu Bihaću ostaju dva dana, te će, kako rekoše, iskoristiti priliku da posjete i Nacionalni park “Una”.

Male letjelice su u posljednjih 10 godina trend u Evropi te su u proteklom periodu aero klubovi “Željava” i „Bihać“ na ovaj način organizirali dolazak turista iz mnogih evropskih zemalja poput Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, a planiraju to činiti i dalje.

Previous Inicijativu imamo, studiju imamo, samo letjelice za gašenje požara u FBiH nemamo
Next Krenula gradnja 25 miliona eura vrijednog objekta iznad Sarajeva

You might also like

BAŠTINA

Poznati kuhar iz Hrvatske istražuje bosanske kulinarske delikatese u Sarajevu

Ivan Pažanin, ime koje je sinonim za kulinarsku izvrsnost u Hrvatskoj, nedavno je podijelio na svojem Instagramu uvid u svoju gastronomsku avanturu u Bosni i Hercegovini, i to u šarmantnom glavnom gradu, Sarajevu. Slavni chef obradovao je fanove

TURIZAM

Omanski SalamAir započinje direktne letove prema Sarajevu

SalamAir će letjeti između Muscata i Sarajeva od 12. jula 2021. Nova linija će saobraćati jednom sedmično do Sarajeva. Šireći krila prema zapadnoj Evropi, najbrže rastuća avio-kompanija Sultanata Oman ‘SalamAir0

BH RAZGLEDNICA

U julu rekordna posjeta turista Sarajevu: Najviše Turaka, Arapa i Amerikanaca (VIDEO)

  U julu ove godine, Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je najveću posjećenost turista glavnom gradu Bosne i Hercegovine otkad ova ustanova prati te trendove, rečeno je za agenciju Fena.