Miralem Pjanić digao Tursku na noge – pojačao fudbalskog šampiona Bešiktaš

Miralem Pjanić digao Tursku na noge – pojačao fudbalskog šampiona Bešiktaš

Bosanski fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić narednu sezonu igrat će u prvaku Turske – Bešiktašu.

On je večeras avionom došao u Istanbul, da bi se potom uputio na ljekarski pregled.

Naš reprezentativac ima bogatu karijeru igrajući za klubove u Francuskoj i Italiji prvenstveno. Veliki trag ostavio je u Lyonu, Romi te Juventusu. Juventus je također bio zainteresovan da vrati Pjanića u svoje redove. Umjesto u Torino, Pjanić je sletio u Istanbul.

Pjanić u istanbulski klub dolazi nakon ne baš uspješne sezone u Barceloni, s kojom ima ugovor još tri godine. Mnogi će reći da u katalonskom klubu i nije dobio adekvatnu priliku.

Navijači Bešiktaša s oduševljenjem komentarišu dolazak našeg fudbalera u njihov klub, dok turski mediji budno prate svaki njegov korak.

Bešiktaš je aktuelni šampion turske lige i igrat će grupnu fazu Lige šampiona. U ovom istanbulskom klubu igra još jedan bosanski igrač. Mladi Ajdin Hasić na sredini terena pokazuje čaroliju kao i Pjanić.

S preko stotinu odigranih utakmica u dresu reprezentacije, Pjanić je drugi (Džeke prvi) po broju nastupa za fudbalsku selekciju Bosne i Hercegovine.

Naslovnica: Miralem Pjanić u dresu reprezentacije na utakmici u Strazburu – Francuska 1:1 Bosna i Hercegovina.

(MiruhBosne)

Previous Kako je odbranjena jedna rijeka
Next „Zeka komerc“ iz Gračanice zaposlio 35 ljudi u Cazinu

You might also like

RIJEČ-

Ibišević: Gol protiv Litvanije u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine najdraži u karijeri

Njegov bosanskohercegovački nadimak „Vedator“ odjekuje na utakmicama berlinske“Herthe“ jednako kao i na onim bh. reprezentacije. Vedad Ibišević u Berlinu doživljava vrhunac svoje karijere. Brada, nešto duža od tri dana, kratko

SPORT

Pjanić: ‘Boljelo bi me srce da u Bosni jednog svog gledaju kako igra za Francusku’

Miralem Pjanić je već dugi niz godina član reprezentacije Bosne i Hercegovine, međutim vrlo lako se moglo desiti da sada nosi dres selekcije Francuske.  Pjanić je odrastao u Luksemburugu, nastupao

SPORT

Bosanski rukometaši na korak do plasmana na EP!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je vrijednu pobjedu protiv Finske u četvrtom kolu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i