Finansijska podrška Grada Sarajeva izgradnji Muzeja 505. Viteške brigade u Bužimu

Finansijska podrška Grada Sarajeva izgradnji Muzeja 505. Viteške brigade u Bužimu

Grad Sarajevo će sufinansirati izgradnju muzeja 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

Ozvaničeno je to današnjim potpisivanjem ugovora sa načelnikom Općine Bužim, Mersudinom Nanićem.

Sredstva u iznosu od 50.000 KM odobrena su iz Budžeta Grada za 2021. godinu.

Ovaj projekat ima veliki značaj za sve istinske patriote naše domovine, u spomen na slavnog komandanta, generala Izeta Nanića i sve poginule pripadnike brigade.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila načelnika Općine Bužim Mersudina Nanića. Tom prilikom Karić i Nanić potpisali su Ugovor o finansijskoj podršci Grada Sarajeva Muzeju 505. Viteške brigade u Bužimu. Potpisivanju je prisustvo gradski vijećnik Vedad Deljković.

Ove godine na Dan brigade 15. augusta položen je kamen temeljac za izgradnju Muzeja u spomen na slavnog komandanta generala Izeta Nanića i svih poginulih pripadnika brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine. Tokom vrlo srdačnog i prijateljskog susreta, razgovaralo se i o osnaživanju odnosa i proširenju saradnje bh. prijestolnice sa Bužimom i drugim gradovima bosanske Krajine.

„Radujem se saradnji sa kolegom Nanićem i našim budućim zajedničkim aktivnostima i projektima vezanim za unapređuje infrastrukturnih, turističkih, obrazovnih i zdravstvenih kapaciteta na dobrobit naših građana“, istakla je gradonačelnica Karić.

Previous EUFOR ostaje u Bosni Hercegovini
Next Pretresi na više lokacija u vezi sa ubistvima sarajevskih policajaca

You might also like

NAŠI DANI

Mještani Željeznog Polja protestuju zbog sječe šume

Mještani više mjesnih zajednica u Željeznom Polju protestirali su na lokalnom putu zbog, kako navode, nekontrolirane sječe šume na tom području. Tvrde da se nekoliko privatnih firmi ne pridržava doznačenih

NAŠI DANI

CG: I Kačavenda bi da ustoliči Joanikija

Umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski Crkve Srbije (SPC) Vasilije Kačavedna raspitivao se u Patrijašiji Srbije za dozvolu da prisustvuje ustoličenju Joanikija Mićovića – potvrđeno je „Anteni M” iz više izvora. Kačavenda (82)

NAŠI DANI

Rade punim kapacitetom: Zahvaljujući rudarima proizvodnja el. energije nije dovedena u pitanje

Svi rudnici u Federaciji Bosne i Hercegovine rade u punom kapacitetu, a predsjednik Sindikata radnika Rudnika “Kreka” Zuhdija Tokić kaže da su rudari svjesni da riskiraju svoje živote i živote