Dva slova manje za čist obraz Novog Sada

Dva slova manje za čist obraz Novog Sada

Iako je na svaki način na udaru, iako mu primitivni kleronacionalisti od „jogurt revolucije“ vade dušu –  recimo sramni nivo na koji se srozala nekad ugledna Matica srpska to na najbolniji način potvrđuje –  Novi Sad se ipak ne da. Još uvijek zna za stid.

Skaradni grafiti, sublimati vladajućih  kleronacionalstičkih mantri, masovno su naružili grad. Ali, Novosađani kojima obraz nije na prodaju, koji znaju za stid, kreativno inetrvenišu na sramne zidne škrabotine onoliko koliko mogu.

Dovoljno je da sprejem recimo precrtaju dva slova, pa da pokažu da se ovaj grad ne predaje nacionalističkom prostakluku i  sramoti – piše Autonomija.info.

U međuvremenu, policija Srbije je zabranila skup koji je planiran za utorak, 9. novembar, u okviru kojeg je planirano uklanjanje murala osuđenom ratnom zločincu (osuđenom i za genocid) Ratku Mladiću u centru Beograda, saopćila je nevladina Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR).

Previous Bosna i Hercegovina je izgubila velikog patriotu i borca za njenu samostalnost i nezavisnost
Next Studenti u Sarajevu prave bolid formule (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Poziv na ostavku direktorici škole zbog kažnjavanja učenika koji su poštovali Dan državnosti

Potpredsjednik Republike srpske Ramiz Salkić pozvao je direktoricu škole Mevlidu Dervišefendić da podnese ostavku, reagujući na njenu odluku da se kazni djevojčica Lamija Huskić smanjenjem vladanja zbog toga što je proslavila Dan

NAŠI DANI

Kasumagić potpisao pristupnicu Mladim Muslimanima staru 77 godina (VIDEO)

 Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je u Sarajevu Ismeta Kasumagića, pripadnika organizacije Mladi Muslimani, koji je danas potpisao pristupnicu staru 77 godina. – Ovo je pristupnica našeg

NAŠI DANI

Izetbegović: Svi će naučiti da poštuju Bosnu i Hercegovinu, ma kako dugo to učenje trajalo

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da će se mijenjati unutar sebe, dati dodatnu šansu mladim, obrazovanim i elokventnim kadrovima, javlja AA. “Godina 2020.