Turković u Briselu: Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen

Turković u Briselu: Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvuje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova SEECP-a u Briselu, a u obraćanju je poručila da je napredak u BiH u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen, prenosi AA.

“Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen, i prijeti mu potpuno poništavanje”, poručila je jutros Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH tokom neformalnog sastanka ministara država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se održava u Briselu i dodala:

“U najmanju ruku, očekujemo čvrst stav i snažni angažman na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ali i njenoj Evropskoj perspektivi”.

Turković se založila za jačanje regionalne saradnje ističući da BiH podržava inicijative koje donose boljitak i brži put ka Evropskoj uniji, ali je upozorila na politike koje usporavaju i blokiraju reformske procese.

Sastanku ministara vanjskih poslova SEECP prisustvovali su najviši zvaničnici Evropske unije među kojima i Joseph Borell, specijalni predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost te evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi.

Previous Metaloprerađivački sektor Tuzlanskog kantona doživljava renesansu
Next Povrijeđeni Kolašinac došao na trening kako bi pružio podršku saigračima

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Split: Komandant HVO-a optužen za ratni zločin nad bošnjačkim civilima u Mostaru

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Mostaru i okolini tokom 1993.

NAŠI DANI

Bošnjaci u Rudom: Odnos prema povratnicima u ovaj dio naše zemlje više nego korektan

Desimir Stanković, bez naknade, svojim kamionom i bagerom vrši zemljane radove na lokalitetu gdje se gradi spomen-obilježje za više od 100 ubijenih i nestalih Bošnjaka Rudog. Bošnjački povratnici u općinu

NAŠI DANI

Džaferović se uime države obraća na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u službenoj posjeti Ujedinjenim nacijama u New Yorku u periodu od 10. do 12. maja. U srijedu, 11. maja, predsjedavajući Džaferović