Prvi dabl-dabl Luke Garze pomogao igračima Pistonsa da uđu u historiju

Prvi dabl-dabl Luke Garze pomogao igračima Pistonsa da uđu u historiju

Saddiq Bey je u subotu (nedjelju ujutro po našem vremenu) trojkom 1,9 sekundi do kraja donio ekipi Detroit Pistons pobjedu nad San Antonio Spursima i prekinuo niz od četiri poraza.

Bey je završio sa 21 poenom i 17 skokova, dok je Hamidou Diallo postigao rekordnih 34 poena i 14 skokova i predvodio Pistonse tokom pobjede od 117-116. Novajlija Pistonsa Luka Garza imao je 20 poena i rekordnih 14 skokova u svojoj drugoj utakmici od 20 poena, pišu američki mediji.

S obzirom da su Bey, Diallo i Garza svaki zabilježili najmanje 20 poena i 14 skokova, postali su tek treći trio saigrača koji su dosegli te brojke u istoj utakmici u posljednjih 50 godina.

Garza je nedavno ušao u rotaciju sa Pistonsima… Počinjao je u svakoj od prethodne tri utakmice, postižući u prosjeku 14,7 poena i 9,7 skokova u tom rasponu.

Detroit je ove sezone uglavnom u razvojnoj ulozi i imao je priliku da dobije detaljan pogled na nekoliko igrača na spisku, uključujući Garzu. Igrao je štedljivo ove sezone, ali je ove sedmice pokazao svoj potencijal u većoj ulozi, piše yahoo sports o bosansko-američkom košarkašu.

Previous Bosanski arapski konj - 130 godina uzgoja u našoj zemlji
Next Mališević - Izvoz metalske i elektro industrije FBiH povećan za 52 posto

You might also like

SPORT

Bregović: ‘Naši igraju i pobjeđuju. Šteta što nema i Bosne, valjda ćemo u Kataru biti svi skupa’

  Goran Bregović, bosanskohercegovački muzičar i tekstopisac, zadovoljan je dosadašnjim tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu, a pogotovo pobjedama Srbije i Hrvatske. “Ko se ne bi osjećao dobro, naši igraju i

SPORT

Tuka: Konkurencija je teška, ali želim uživati u sutrašnjoj trci (Video)

Poslije pobjede na mitingu Dijamantske lige u Štokholmu i “Golden Spikea” u Ostravi, očekuje me još jedan veliki izazov u Lozani – izjavio je bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka pred sutrašnji

SPORT

Kladanj – otvorena sportska dvorana

U Kladnju je danas u povodu Dana općine otvoren objekat sportske dvorane, u koju je uloženo blizu 3 miliona KM. Projekt su finansirali federalna i Vlada TK sa oko dva