Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norveški magazin Bobil og Caravan u svom decembarskom izdanju piše o kompaniji Derubis i njihovim kamp prikolicama.

U tišini, Denis Kraljević je razvio heroja, novi koncept karavana sa karoserijom automobila od poliestera ojačanog staklenim vlaknima. Sa otpornim dizajnom i dosta novog enterijera, čuvan vagon, popularno nazvan “Svemirski karavan”. Norvežani pišu o velikoj pažnji koju je izazvalo njihovo prisustvo na Caravan Salonu u Dizeldorfu u jesen 2021.

Gledajući unazad, telefon jedva da im je stajao, kazuje Lajla Kraljević, kada su iz ovog magazina upoznali par koji stoji iza inovacije u Vitezu.

Snimljeni su, intervjuisani, pitani, i ne manje važno, kontaktirani od strane brojnih distributera iz zemalja kao što su
Velika Britanija, Njemačka, Latvijaija, Češka i Austrija. I iz Norveške kontaktirali su uvoznici i Denis kaže da planiraju prisustvovati sljedećem sajmu karavana u Lillestrømu. Ali, jedna je stvar napraviti prototip, to uključuje nekoliko izazova za njegovo postavljanje u serijskoj proizvodnji. BoCM je stoga pitao neka kritična pitanja o novom karavanu prilikom posjete Vitezu, pišu uz ostalo Norvežani.

Opis fotografije nije dostupan.

Nova fabrika

A ovih je dana u Vitezu održano prvo okupljanje distributera kompanije Derubis, koja se bavi proizvodnjom jahti i kamp prikolica.

Na okupljanju su bili prisutni generalni distributer za EU i Rusiju (ALBE Alliance grupa) i ostali distributeri iz Njemačke, Švicarske, Holandije, Belgije, Litvanije, Rusije, Češke republike, Slovenije, Hrvatske, kao i Saudijske Arabije. Privatnim avionom u Bosnu i Hercegovinu tako su doletjeli vlasnici ALBE Alliance grupacije – Alexander Scherger i supruga Beata Scherger.

Povod okupljanja bio je dogovor za poslovanje u narednim godinama, kao i obilazak nove fabrike Derubis, koja se početkom februara ove godine otvara u Vitezu, pišu domaći mediji.

– Otvaranjem ove fabrike stvaramo preduvjete za proizvodnju 500 Derubis kamp prikolica na godinu. Naravno da uz ovakav razvoj i ambiciozan plan ide i otvaranje novih radnih mjesta. U novoj fabrici imat ćemo 30 novih radnika – izjavio je Denis Kraljević, suosnivač i direktor kompanije Derubis.

Prvi čovjek uspješne firme iz Viteza ističe da su već osigurali tržište za sve jahte i kamp prikolice, te da u 2022. godini planiraju izradu sedam jahti.

Previous Godišnjica pogibije komandanta Senahida Bolića: Mi nemamo druge države, rezervne nemamo
Next 'Imamo oko 2.000 medija u Srbiji, od kojih možda 12 mogu da se nazovu nezavisnim'

You might also like

ŽIVOT

Porodica Grabus iz okoline Travnika: Godišnje prodaju čak tri tone sira i to kod kuće (Video)

Asim i Zlata Grabus iz Krpeljića kod Travnika krenuli su kroz život od nule. Bili su najmenici kod drugih ljudi kako bi preživjeli. Danas imaju oko 300 ovaca, kuću, dvije

MADE IN BOSNIA-387

Švedske klompe od bosanskog drveta hit u Americi

  Kako u Bosni i Hercegovini ima još uvijek zanimljivih i neispričanih priča pokazuje i primjer kompanije Maguba koja već četiri godine u maloj općini Turbe kod Travnika proizvodi poznate

Ekonomija/Biznis

Novi proizvodni pogon travničkog Poljorada

Preduzeće Poljorad u postupku je dobijanja okolišne dozvole za novi objekat za proizvodnju mlijeka, sireva i mliječnih namaza pored postojećih proizvodnih pogona u Turbetu, izvještava Indikator.ba. Općina Travnik stavila je