U Ustikolini planirana izgradnja turističkog kompleksa sa bazenom

U Ustikolini planirana izgradnja turističkog kompleksa sa bazenom

Općina Foča u Federaciji Bosne i Hercegovine u ovoj godini planira realizirati projekt izgradnje bazena sa pratećim sadržajima.

Prema riječima načelnika te lokalne zajednice Muje Sofradžije, riječ je o značajnom projektu koji će unaprijediti turističku ponudu u tom dijelu BPK Goražde.

– Projekt je realan i mnogo će značiti za ovu lokalnu zajednicu. S obzirom na to da ni Grad Goražde nema bazena, u tom projektu vidim priliku koja će donijeti korist Ustikolini, našim ugostiteljima, trgovcima i lokalnoj zajednici općenito jer će veliki broj ljudi dovesti na ove prostore – mišljenja je Sofradžija.

Naglasio je da će projekt koštati oko 1.200.000 KM, s tim da je u okviru prve faze, izgradnje bazena i pratećih objekata potrebno oko 400.000 KM.

– Oko 80 do 90 posto sredstava već je izlobirano. U toku su aktivnosti na izradi projekta te osiguravanju lokacije budućeg kompleksa i veći je problem dokumentacija nego novac. Planiran je dječiji bazen te bazen za odrasle dimenzija 21 x 32 metara i prateći sadržaji – kazao je načelnik Sofradžija.

Projekt će biti realizovan posredstvom općine Foča u FBiH a kompleks će biti dodijeljen komunalnom preduzeću na raspolaganje i upravljanje.

– Početak izgradnje planiran je u maju, a završetak nadamo se do kraja godine. Ovakvih sadržaja nedostaje na području BPK tako da ćemo značajno proširiti svoju turističku ponudu – naveo je načelnik općine Foča u FBiH.

Izvor: Agencije

Previous Grad Zenica će otkupiti sve prijavljene viškove poljoprivrednih proizvoda
Next Stipe Pleić - bosanski Viking (Video)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Za Zaštićeni pejzaž „Bentbaša“ po prvi put donesen Plan upravljanja

Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku sjednice održane 30. jula ove godine donijela Plan upravljanja Zaštićenim pejzažem „Bentbaša“ za period 2020-2030. godine. Radi se o upravljačkom dokumentu koji je po

TURIZAM

Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike: Više od 10.000 posjetilaca

  Više od 10.000 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine i inostranstva  proslavilo je Novu godinu na Vlašiću, gdje je bio organizovan i doček na otvorenom, uz spektakularan vatromet koji je

BH RAZGLEDNICA

Nakon vrelina i visokih temperatura, Sarajevo konačno osvježila kiša

Nakon dužeg perioda izrazito visokih temperatura, u Sarajevo je u popodnevnim satima stiglo dugo očekivano osvježenje. Kiša, praćena grmljavinom, osvježila je ulice glavnog grada, a obradovali su joj se vjerovatno