Radončić uvjeren u pobjedu Bećirovića. Od Sarajeva želi napraviti “novi Dubai”

Radončić uvjeren u pobjedu Bećirovića. Od Sarajeva želi napraviti “novi Dubai”

Posljednjeg dana za podnošenje listi za učešće na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić je nakon predaje listi te stranke Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) izjavio novinarima da će izborno učešće njegove stranke doprinijeti promjeni političke scene u BiH.

Kazao je i da SBB-u treba podrška građana za realizaciju vizije da od Sarajeva napravi “novi Dubai”.

– Mi smo ponudili dosta novih imena, jednu novu generaciju političara i ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene i nama je osim državnog i federalnog nivoa, najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo prijestolnicu, jedan novi Dubai, te u tom smislu tražimo podršku građana da to zajednički uradimo – Radončićeve su riječi.

Kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH, uvjeren je da će Denis Bećirović pobijediti u trci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, uz podršku desetak stranaka.

Rok za predaju kandidatskih listi za učešće na predstojećim oktobarskih općim izborima u Bosni i Hercegovini ističe danas u 16 sati.

Izvor: Agencije

Previous Bosanski košarkaši večeras igraju ključnu utakmicu prve faze kvalifikacija za SP
Next Potpisan protokol o saradnji između turističkih zajednica Crne Gore i Kantona Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Trogodišnji Ahmed iz Gaze preživio tri izraelska napada: Amputirane mu obje noge

Trogodišnji Ahmed Shabat iz Gaze preživio je čak tri brutalna izraelska napada i sada se nalazi na liječenju u bolnici Shuhada al-Aqsa u Deir al-Balahu, javlja Anadolu. Dječak, koji još

NAŠI DANI

Sva tri člana državnog Predsjedništva dala saglasnost da OSBiH dignu helikoptere

Veliki požar izbio je u poslijepodnevnim satima na području Boračkog jezera. Vatrogasci se bore da se vatrena stihija ne približi kućama, a gašenje otežavaju nepristupačan teren, vjetar i visoke temperature.

NAŠI DANI

Behram-begova Medresa u Tuzli 12. put zaredom najbolja srednja škola u TK

Behram-begova medresa u Tuzli  (BBM) 12. put zaredom proglašena je najboljom srednjom školom na području Tuzlanskog kantona (TK), prema vrednovanju koje vrši Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona. Pedagoški zavod TK je