Trogodišnji Ahmed iz Gaze preživio tri izraelska napada: Amputirane mu obje noge

Trogodišnji Ahmed iz Gaze preživio tri izraelska napada: Amputirane mu obje noge

Trogodišnji Ahmed Shabat iz Gaze preživio je čak tri brutalna izraelska napada i sada se nalazi na liječenju u bolnici Shuhada al-Aqsa u Deir al-Balahu, javlja Anadolu.

Dječak, koji još nije ni svjestan šta se sve dešavalo proteklih sedmica u Gazi, u prvom napadu 7. oktobra izgubio je roditelje i četvoro braće i sestara, nakon čega su brigu o njemu preuzeli rođaci njegovog oca.

Nakon drugog napada na četvrt Sheikh Radwan, gdje je izgubio očevu rodbinu, mališan je zajedno sa ujakom smješten u školu Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) u izbjegličkom kampu Nuseirat.

Tamo su doživjeli treći izraelski napad u kojem je njegov ujak ubijen, a Ahmed teško povrijeđen zbog čega su mu ljekari morali amputirati obje noge iznad koljena.

Ljekari ističu da dječak stalno traži roditelje, želi da ustane i prohoda. Nije svjestan da su mu roditelji mrtvi i noge da su mu amputirane.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra. Od tada je najmanje 11.500 Palestinaca ubijeno, među kojima oko 7.900 žena i djece, dok je više od 29.800 povrijeđenih.

Hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, oštećene su ili uništene u izraelskoj ofanzivi.

Izraelske vlasti revidirale su broj ubijenih Izraelaca od 7. oktobra na oko 1.200.​

Previous Urednica The New York Timesa dala ostavku: 'To je stalni rat protiv naroda Palestine...'
Next Glavaš: Neko iz Nogometnog saveza BiH mora istupiti i preuzeti odgovornost za neuspjehe

You might also like

NAŠI DANI

Suljagić i Jahić u Berlinu – Važno je da Njemačka podrži zaštitu ljudskih prava u Bosni i Hercegovini

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić i saradnik za razvoj projekata saradnje Nedim Jahić ove sedmice su u službenoj posjeti Berlinu, gdje će se susresti sa predstavnicima Bundestaga, međunarodnim partnerima

NAŠI DANI

SDA: Drina je državna imovina, njome ne mogu upravljati entitetske vlasti

–Potpisivanje zajedničke izjave u vezi sa realizacijom projekta Hidroenergetskog sistema „Gornja Drina“ između premijerke Srbije Ane Brnabić i vlasti entiteta Republika Srpska, koje je zakazano danas u Banjoj Luci, predstavlja

NAŠI DANI

Sarajevo: Konkurs za idejna rješenja obnove bob i sankaške staze na Trebeviću

  Dani arhitekture Sarajevo i ovogodišnji kurator Dinko Peračić pozivaju vas da ponudite svoja rješenja i ideje za jedinstven sarajevski “prostor slobode” – Bob i sankašku stazu na Trebeviću. Staza