Chicago – kod aerodroma O’Hare podsjetnik na genocid u Bosni

Chicago – kod aerodroma O’Hare podsjetnik na genocid u Bosni

Veliki digitalni billboard sa porukom “8372 razloga da ne zaboravite 11 JULI 1995. godine” postavljen je pored autoputa I-90 ispred svjetski poznatog aerodroma O’Hare na zapadnom ulazu u grad Chicago.

Postavljen je krajem junu te će naredne dvije sedmice podsjećati na genocid u Srebrenici stotine hiljade vozača koji se svakog dana kreću tim putem.

Ovo je druga godina zaredom od kako bošnjačka zajednica u Čikagu predvođena nevladinim organizacijama BECCA, SABAH i BACA na ovakav način obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Pored njih, udruženje Lilies of Hope danas, 10-og jula, organizuje komemorativnu šetnju u Chicagu sa simboličnim performansom u okviru kojeg će svi učesnici načiniti 8372 koraka.

Na kraju, da podsjetimo da je Guverner Savezne države Illinois, JB Pritzker (D), početkom ove godine proglasio prvi mart (1. mart) Bosansko-američkim Danom (Bosnian American Day) u Illinoisu.

Sve čestitke bošnjačkoj zajednici u Čikagu, koja posljednjih nekoliko godina značajno učestvuje u očuvanju nacionalnog identiteta.

(MiruhBosne/BECCA Chicago)

Previous Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima
Next UBIŠE I MENE, AMILA - LEŠ BROJ 172

You might also like

NAŠI DANI

Mostar: Stari most u znaku Cvijeta Srebrenice

Projekcijom cvijeta Srebrenice i brojem 25 na Starom mostu u Mostaru večeras je odata počast žrtvama genocida u Srebrenici, javlja AA. Projekciju je povodom obilježavanja 25. godišnjice organizirao Centar za

NAŠI DANI

U Sarajevu ubistva nisu važna, jer su oni vlast, a u Tuzli je stanje alarmantno, gdje su opozicija!

Majstori su u zloupotrebljavanju i iskorištavanju tragičnih događaja u bosanskohercegovačkom društvu u političke svrhe i prikazivanje političkih protivnika babarogama bez empatije na bol onih koji pate zbog tih tragičnih događaja.

NAŠI DANI

Mesiću uručeno priznanje ‘Mostar Peace Connection’

Pod sloganom “Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje” i uz prigodan program Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara obilježio je u petak 16 godina rada i još jednu godišnjicu