Besplatni udžbenici za osnovce u Tuzlanskom kantonu

Besplatni udžbenici za osnovce u Tuzlanskom kantonu

Učenici osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu od naredne školske godine imat će besplatne udžbenike. Odluka je ovo Vlade Tuzlanskog kantona, koja je putem rebalansiranog budžeta osigurala sredstva za kupovinu za učenike od 1. do 9. razreda.

Jedan od najavljenih prioriteta Vlade Tuzlanskog kantona bio je upravo nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu, što je u svom ekspozeu najavio i kantonalni premijer Irfan Halilagić.

Također, najavljeno je da će od naredne školske godine biti obezbijeđen i novac za stipendije izuzetno nadarenih učenika i učenika s invaliditetom, kao i za stipendiranje učenika koji se odluče školovati za deficitarna zanimanja.

Ranije su dodijeljene stipendije đacima romske populacije i drugih nacionalnih manjina.

 U KS besplatni udžbenici za sve učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola

Svi učenici od petog do devetog razreda javnih ustanova osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo s početkom nove školske 2022/2023. godine dobit će besplatne udžbenike, koje je osiguralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS.

(MiruhBosne/RTVTK)

Previous „BOSNA JE SAN O ZEMLJI NA RAZMEĐU SVJETOVA“
Next Podrška mladim poduzetnicima povratnicima u razvoju početnih biznisa, ugovore potpisalo 47 korisnika

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Obilježavanje 484. godišnjice rada Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu

U petak,  15.1.2021. godine, sa početkom u 13:00 sati, u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, će biti obilježena 484. godišnjica rada ove kulturne institucije. Predavanje na temu „Zaštita

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

U Biblioteku Sarajeva svake godine se upiše između 8.000 i 10.000 novih korisnika

Svake godine se u Biblioteku Sarajeva upiše između 8.000 i 10.000 novih korisnika. Na godišnjem nivou zabilježimo između 100.000 i 130.000 posjeta, a kada je riječ o posudbi bibliotečke građe

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Putovi – Mak Dizdar

‘Putovi’ – Mak DIzdar Stihove recitira Miki Trifunov… http://www.youtube.com/watch?v=j1oySqQfBHI&feature=share (mb)