Bihaćka firma primjer odnosa prema radnicima

Bihaćka firma primjer odnosa prema radnicima

Malo je poslodavaca u Bosni i Hercegovini, a naročito iz realnog sektora koji su ispoštovali preporuku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i svojim radnicima isplatili oko hiljadu maraka pomoći.

Međutim, u mjestu Turija kod Bihaća posluje firma čiji su vlasnici isplatili preporučeni iznos za sve radnike. Ovim činom pokazali su da cijene predanost radnika poslu i upravo to je razlog zbog kojeg ova firma uspješno posluje više od 20 godina. 

Videoprilog FTV.

Previous Selektor Crne Gore: Ljudski, prijateljski, dobrosusjedski - hvala i čestitke Bosni
Next Hommage Zuki Džumhuru: Kosmopolita koji je sve pretvarao u umjetnost

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vlada FBiH – Za unapređenje avio saobraćaja dodatnih 7.000.000 KM

  Federalna vlada donijela je na posljednjoj sjednici tri odluke o izmjeni odluka o usvajanju programa utroška sredstava Kapitalni transferi javnim preduzećima – Unapređenje avio prometa Federacije BiH utvrđenih Budžetom

Ekonomija/Biznis

Hotelska grupacija iz Sarajeva nudi šansu mladima – uskoro konkurs za edukaciju i zapošljavanje

Kako bi osnažili imidž mladih na tržištu rada i omogućili im zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, najveća hotelska grupacija u zemlji Europe Group Sarajevo prvi put otvara konkurs za edukaciju,

MADE IN BOSNIA-387

Proizvodi od kozjeg mlijeka traženi na tržištu; sirevi, voćni jogurt, čak i sapuni

Mali je broj onih koji se žele posvetiti uzgoju koza i proizvodnji proizvoda od kozijeg mlijeka. Mladi bračni par Kamberović iz živiničkog naselja Tupković dao je šansu upravo ovoj djelatnosti.