Erdogan Macronu: “Ubacimo i vas u Turkijsku uniju!”

Erdogan Macronu: “Ubacimo i vas u Turkijsku uniju!”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastao se sa brojnim državnicima na marginama samita Evropske političke zajednice. Tokom razgovora o Organizaciji turkijskih zemalja, Erdogan se obratio francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu riječima: “Ubacimo i vas u Turkijsku uniju također!”

Podsjetimo, samit Evropske političke zajednice okuplja lidere 27 država Evropske unije i 17 drugih evropskih zemalja, odnosno Turkiye, Velike Britanije, Ukrajine, Azerbejdžana, Albanije, Armenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Norveške, Švicarske, Islanda, Lihtenštajna, Moldavije i Gruzija.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se, uoči početka samita Evropske političke zajednice u Pragu, s predsjednikom Republike Turkiye Recepom Tayyipom Erdoganom. 

Tokom susreta prisutan je bio i turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu. Džaferović se susreo i s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

(BalkanNews/MiruhBosne)

Previous Pogledajte kako izgleda dionica od Tarčina do tunela Ivan
Next Premijerno prikazan dokumentarni film '11 Plavih - Bitka za civile'

You might also like

NAŠI DANI

Halilagić: Za opremanje policije u TK izdvojeno 14,3 miliona KM

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić kazao je da je vlast u tom kantonu u prošloj i ovoj godini pokrenula velika ulaganja u opremanje policije te je u budžetu za 2023.

NAŠI DANI

Sarajevo: Otvaranju salona obradovale se i mušterije i frizeri

Vrata su mušterijama nakon duže vremena otvorili i frizerski saloni u Sarajevu. Bila je to jedna od mjera ublažavanja tokom pandemije koronavirusa koju je donio Federalni štab civilne zaštite. Saloni su

NAŠI DANI

Njemačka: Desničarske, tzv. ‘građanske straže’ slobodno patroliraju ulicama

Koga brane njemačke “građanske straže” i od koga?, naslov je njemačkog DW-a, gdje se stidljivo donosi priča o desničarima u toj zemlji koji se postavljaju iznad institucija države. Pravdu bi