Čaušević: Trojka je sigurnost države predala u ruke čovjeka koji je nekoliko dana ranije odlikovao Putina

Čaušević: Trojka je sigurnost države predala u ruke čovjeka koji je nekoliko dana ranije odlikovao Putina

 Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Midhat Čaušević saopćio je da su stranke “Trojke” i njihovi partneri, nakon što su izuzetno važno Ministarstvo sigurnosti BiH “isporučili” Miloradu Dodiku, posljednjim dogovorom o raspodjeli pozicija u vlasti i ostale ključne pozicije u državnom sigurnosnom sektoru predali čovjeku koji je prije nekoliko dana odlikovao Vladimira Putina.

Ministarstvo sigurnosti, OSA i Služba za poslove sa strancima, kako ističe Čaušević, u proteklim godinama bili su brana koja je štitila interese države Bosne i Hercegovine od unutarnjih sigurnosnih izazova, malignih inostranih utjecaja i migrantske krize.

– Omogućavanjem Dodiku da na rukovodeće pozicije u tim institucijama konačno postavi svoje kadrove se u potpunosti otvara prostor za paravojne grupe poput Noćnih vukova i pojedince kojima je odlukama ovih institucija zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu jer predstavljaju sigurnosnu prijetnju – navodi on, dodajući da sa Dodikovim kadrovima na čelu tih institucija niko neće spriječiti takve grupe i pojedince iz Rusije, Srbije ili neke treće države da ulaze u Bosnu i Hercegovinu i provode one aktivnosti zbog kojih im je prethodno zabranjen ulazak.

– Loši pokušaji manipulacija i nove jeftine laži šefa NiP-a Elmedina Konakovića nakon posljednjeg u nizu odlazaka na noge Dodiku samo potvrđuju činjenicu da Trojka ne može ponuditi niti jedan argument kojim bi opravdali bespogovornu servilnost i činjenicu da su predsjedniku SNSD-a za pregovaračkim stolom isporučili institucije koje je prethodno pokušavao srušiti jer su bile prepreka njegovim secesionističkim težnjama – navodi Čaušević u saopćenju za javnost.

Previous Zelenilo i proljetno cvijeće u okolini Mekke
Next Intenzivirani radovi na izgradnji tunela Hranjen

You might also like

NAŠI DANI

Udruženje Pomozi.ba – Konvoj od 54 šlepera pomoći krenuo iz Sarajeva ka Turskoj

 Humanitarno udruženje Pomozi.ba koje neprestano radi na prikupljanju pomoći za područja pogođena zemljotresom večeras je otpremilo 54 šlepera pomoći koji su na put krenuli iz Sarajeva ka Turskoj.

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina je država koja nijednog trenutka nije bila bez testova

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je ukupno 1.030 osoba, od kojih je 27 pozitivnih na koronavirus, kazao je danas Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

NAŠI DANI

“Koalicija za Mostar 2020”: Izuzetno dobar izborni rezultat

Predstavnici stranaka u okviru „Koalicije za Mostar 2020“ održali su sastanak sa ciljem analize upravo provedenog izbornog procesa u Mostaru. Konstatovano je da je “Koalicija za Mostar 2020” ostvarila izuzetno