Mešalić: Stranke Osmorke su postale filijale HDZ-a u FBiH

Mešalić: Stranke Osmorke su postale filijale HDZ-a u FBiH

Sljedeće sedmice ističe rok za formiranje nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Da li će on biti ispoštovan i kako izaći iz ove takozvane pat pozicije.

Za Televiziju Sarajevo i emisiju Polis, večeras su na tu temu govorili zastupnici Zastupničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine: Damir Nikšić (SDP), Rasim Smajlović (NIP), Adnan Efendić (SDA) i Mahir Mešalić (DF).

Mešalić dodaje kako je protiv bilo kakvog vida blokade, ali je za to da se uradi bilo šta što bi bilo efikasno u pogledu očuvanja ideje građanske Bosne i Hercegovine.

Naravno da sam protiv bilo kakve blokade, pošto je HDZ već u praksi blokirao i imenovanje vlade u prošlom sazivu i sve ostale zakone. Ja se zalažem za to da nije problem da mi promijenimo Ustav u oba doma, da većina formira vlast, ali da je to stalno rješenjem i mi bismo na to sutra pristali, bez obzira na to ko bi bio na vlasti. Tako bi ostala sačuvana ideja građanske države za budućnosti“, rekao je Mešalić.

Veća rasprava u emisiji je započela između Mešalića i Nikšića, gdje je gospodin Mešalić počeo kritikovati stranke Osmorke.

Kao što možete zaobići gospodina Lendu, na isti način možete izbjećo i HDZ. Dakle, pitanje je zašto vi ne pristanete da mi izbjegnemo HDZ? Zašto mi ne bismo mogli formirati vlast bez SDA i HDZ-a. Vi ste do sad Dodiku i Čoviću isporučili sve sigurnosne agencije i nastavljate to raditi. I iskreno da vam kažem, ja da sam gospodin Lendo, ja vam ne bih dao da vladate ne državom, ne Federacijom, nego ni mjesnom zajednicomStranke Osmorke su postale filijale HDZ-a u Federacija. Predsjedavajuća Predstavničkog doma radi onako kako joj Mladen Bošković kaže i to znaju svi. Usvojio se budžet kojim su najviše oštećeni Kanton Sarajevo, Zenički i Tuzlanski kanton“, rekao je Mešalić.

Previous Iftari bosanskih studenata - slike materijalnog blagostanja
Next Zornić: Vrijeme da se zaustavi cementiranje etnofeudalizacije Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Ako prestanemo vjerovati u ideju Republike Bosne i Hercegovine izgubit ćemo i ovakvu BiH

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića povodom dodjele priznanja „Počasni građanin općine Bosanska Krupa“ Poštovani građani Bosanske Krupe, poštovani načelniče! Čast mi je da povodom Dana općine Bosanska Krupa mogu

NAŠI DANI

Irma Baralija: Kordić u Parizu umjesto za Mostar lobirao za HDZ-ov model Izbornog zakona

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, i jučer je, prilikom susreta s predsjednikom Francuske Emanuelom Macronom, ponovio jednu od velikih neistina koje se često čuju od čelnika HDZ-a. To je ona o

NAŠI DANI

RAK kaznio ATV zbog emisije “Ćirilica” o Srebrenici

  Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) kaznio je banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) zbog emitovanja emisije “Ćirilica”, 9. i 16. jula 2018. godine – prenosi N1. Kako se navodi u saopštenju