Fantomi odbranili naslov prvaka Evrope

Fantomi odbranili naslov prvaka Evrope

Sjajne vijesti dolaze nam iz Njemačke. Odbojkaški klub invalida Fantomi odbranili su naslov prvaka Evrope. Oni su u finalu pobijedili ekipu Drezdena sa 3:2 u setovima.

Da su prvaci Bosne i Hercegovine krenuli ozbiljno u odbranu titule prvaka Evrope, najbolje pokazuje podatak da su prve tri utakmice pobijedili bez izgubljenog seta s maksimalnih 3:0. Superiorno i bez pardona pobjeđivali su redom protivnike prvake Italije, Turske, Ukrajine da bi u finalu savladali Drezden, ekipu domaćina.

Konkurencija je bila izuzetno jaka. Nastupilo je devet ekipa koje su prvaci u svojim državama. Ovo je šesti put da su Fantomi na krovu Evrope.

Zlatni momci ni ovaj put nisu razočarali naciju, te se u našu zemlju vraćaju sa još jednim peharom najvažnijeg klupskog prvenstva na svijetu.

Videoprilog FTV.

Previous Izborni zakon, kršćanske vrijednosti i simpatije prema Hrvatima
Next Bosanski izvoz 4 milijarde i 400 miliona za prva tri mjeseca ove godine

You might also like

SPORT

Saračević: Kada sam nosio zastavu na otvorenju igara u Barceloni bio sam najsretniji čovjek na svijetu

Prije tačno 24 godine, 25. jula 1992. godine sportisti iz Bosne i Hercegovine prvi put su se pojavili na Olimpijskim igrama. Bilo je to u Barceloni na ljetnoj Olimpijadi, a

SPORT

Rutinska pobjeda Bosne i Hercegovine nad Gibraltarom za drugo mjesto u grupi

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine pobijedila je Gibraltar u gostima sa visokih 4:0 u okviru kvalifikacija za Mundijal u Rusiji naredne godine. Džeko (35′, 85′), Kodro (65′) i Lulić (83′)

SPORT

Dva gola Džeke za pobjedu Bosne na punoj Grbavici

  „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu Sjevernu Irsku sa 2:0 u svom trećem susretu u UEFA Ligi nacija. Prvu priliku su imali