Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

 U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je Armin Berberović (1996. godište) koji je sinoć na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina u Sarajevu usmrtio doktoricu i uposlenicu Doma zdravlja Kantona Sarajevo Azru Spahić (1998. godište).

U saobraćajnoj nesreći također je teško povrijeđena djevojka S. E. (2002.), a u kritičnom stanju je S. A. (1997.).

– Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Berberović bit će zadržan u Tužilaštvu KS 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica, koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S. A. (1998) iz Sarajeva, S. A. (1997) i S. E. (2002). 

Do sada je utvrđeno da je Berberović prilikom upravljanja vozilom imao prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog navedene nesreće večeras u 19 sati počeo je hitni sastanak uprave policije Kantona Sarajevo, a sutra će se u 18 sati grupa građana okupiti na mjestu nesreće.

Izvor: Agencije

Previous Mladi inovatori sa tri projekta predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi genijalaca u New Yorku
Next 'Kakvo ismijavanje demokratije'

You might also like

NAŠI DANI

KS: Kontroverzna ‘Četvorka’ vraća Fortu na premijersku poziciju

Mandatar za saziv nove Vlade Kantona Sarajevo je Edin Forto, odluka je predstavnika i predstavnica nove skupštinske većine u KS koju čine: Naša stranka, Narod i pravda, Socijaldemokratska partija BiH,

NAŠI DANI

Eko-aktivisti se hvale da su zaustavili njemački kredit namijenjen za gradnju velike HE na Bosni

Njemačka razvojna banka KfW potvrdila je da je odustala od planova finansiranja hidroelektrane Janjići na rijeci Bosni u Bosni i Hercegovini, saopćila je 28. januara 2022. organizacija RiverWatch. Ugovor o kreditu od 30

NAŠI DANI

Udruženje Pomozi.ba počelo s podjelom iftara u Gazi

Od prvog dana ramazana, svetog mjeseca muslimana, Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva počelo je s distribucijom iftara u Gazi, javlja Anadolu. Dnevno se dijeli 300 iftara, te je do kraja ramazana