Almen Abdi najzaslužniji za ulazak Watforda u Premier Ligu Engleske

Fudbaler porijeklom iz Nebregošta kod Prizrena, Bošnjak Almen Abdi, ima velike zasluge što se njegova ekipa Watford poslije dužeg vremena vratila u englesku Premier ligu.

28-godšnjak, koji igra veznjaka, imao je veoma zapaženu sezonu u kojoj je postigao devet golova, i ima velike zasluge za uspjeh njegove ekipe.  Watford poslije 45 odigranih utakmica ima 88 bodova i vodi na tabeli Championship-a, s četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Bournemouth (koji ima utakmicu manje) i trećeplasirani Middlesbrough.

Abdi je veoma sretan zbog uspjeha svoje ekipe i još uvijek ne može da vjeruje da će igrati sa ekipama kao što su Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool i dr. Prema njegovim riječima, ostvario mu se veliki san.

“Iznad svega, Old Trafford u Manchesteru je poseban za mene”, rekao je Abdi za švicarski list Blick.

(info-ks/mb)

Previous Povećanje proizvodnje: Poljoprivrednici u FBiH proizveli u martu robu vrijednu više od 10 miliona KM
Next Dani, Bosanske pite u banatskoj ravnici…

You might also like

SPORT

MMA: Pobjede bosanskih boraca na priredbi u Njemačkoj

Bosanski borac Denis Stojnić priredio je svojim fanovima još jednu vrhunsku noć. Fantastični Stojnić je večeras u Dusseldorfu brutalno pretukao Ivu Ćuka i došao do još jedne ubjedljive pobjede. Stojnić

NAŠI LJUDI

Arna Mačkić, uspješna arhitektica u Holandiji: Osmislila sam projekat koji može povezati Mostar

  Dobitnica je nagrade Maaskant za 2017. godinu, predavačica na akademiji gdje je nekoć bila student Gerrit Rietveld Academie, suosnivačica arhitektonskog studija L A i istraživačica koja je godine rada

NAŠI LJUDI

Bosanka prodala kuću suosnivaču WhatsAppa za 87 miliona dolara

Jan Koum, suosnivač WhatsAppa, platio je 87 miliona dolara za vilu u Malibuu, u Kaliforniji, odmah pored one koju već posjeduje. Prodavač je Diana (Sanela) Jenkins, bosanska poduzetnica i filantrop.