BH Telecom donirao UKC-u Tuzla 167.500 KM

BH Telecom donirao UKC-u Tuzla 167.500 KM

Novac dodijeljen na današnjem sastanku na UKC Tuzla će biti utrošen za nabavku opreme na Klinici za neurologiji i Klinici za dječije bolesti.

Predstavnici menadžmenta BH Telecom uručili su danas donaciju u vrijednosti od 167.500 KM Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Ovo je najveća pojedinačna donacija u ovogodišnjem programu dodjele donacija zdravstvenim ustanovama i humanitarnim organizacijama tokom kojeg je donirano ukupno milion KM.

Kako je kazao Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma, ovo je nova praksa koju će BH Telecom nastojati provoditi u godinama koje slijede.

– Kada kažemo da smo društveno odgovorna kompanija, želimo da se to vidi i da je to opipljivo, tako da smo odlučili da je ovo najbolji način da taj atribut i opravdamo, kazao je Čibukčić.

Tuzlanski UKC novac će utrošiti u nabavku i zanavljanje opreme na Klinici za neurologiju, kao i na Klinici za dječije bolesti.

Pored UKC-a, donacija u iznosu od 10 hiljada KM uručena je i Zdravstvenog centru Brčko, koji će novac iskoristiti za opremanje dječije bolnice.

Uz zdravstvene ustanove širom BiH, novac je još doniran i svim narodnim kuhinjama koje dijele dnevne obroke osobama u socijalnoj potrebi, a dodijeljeno je 50 hiljada KM Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Izvor: Oslobođenje

Previous Aleksandar Hemon dobitnik nagrade američkog PEN-a
Next Međunarodni sud: Predata aplikacija za reviziju presude

You might also like

NAŠI DANI

‘Economist’: Nastavljaju se progon, glad, bijeda Rohinja muslimana

Prošlo je pet godina od progona muslimanske manjine Rohinja i njihovog prisilnog raseljavanja iz njihovih domova u Mijanmaru. Trenutno oko 140.000 njih živi u kampovima u koje su odvedeni na

NAŠI DANI

Komšić: NATO je psihološki potrebniji, to će odagnati strah od sukoba (VIDEO)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić potpuno nepotrebnim nazvao je osporavanje usvajanja Prvog godišnjeg nacionalnog plana (ANP) od političkih predstavnika iz Republike srpske, jer je prije devet godina Bosna

NAŠI DANI

Treba govoriti o reintegraciji Bosne i Hercegovine pod istim kontekstom kao u Njemačkoj

Tema večerašnje emisije „7 plus“ Hayat TV-a bila je aktuelna politička situacija na Balkanu. O tenzijama na zapadnom Balkanu, zagovaranju „srpskog sveta“, napetostima na Kosovu, ali i odnosima u svijetu