BH Telecom donirao UKC-u Tuzla 167.500 KM

BH Telecom donirao UKC-u Tuzla 167.500 KM

Novac dodijeljen na današnjem sastanku na UKC Tuzla će biti utrošen za nabavku opreme na Klinici za neurologiji i Klinici za dječije bolesti.

Predstavnici menadžmenta BH Telecom uručili su danas donaciju u vrijednosti od 167.500 KM Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Ovo je najveća pojedinačna donacija u ovogodišnjem programu dodjele donacija zdravstvenim ustanovama i humanitarnim organizacijama tokom kojeg je donirano ukupno milion KM.

Kako je kazao Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma, ovo je nova praksa koju će BH Telecom nastojati provoditi u godinama koje slijede.

– Kada kažemo da smo društveno odgovorna kompanija, želimo da se to vidi i da je to opipljivo, tako da smo odlučili da je ovo najbolji način da taj atribut i opravdamo, kazao je Čibukčić.

Tuzlanski UKC novac će utrošiti u nabavku i zanavljanje opreme na Klinici za neurologiju, kao i na Klinici za dječije bolesti.

Pored UKC-a, donacija u iznosu od 10 hiljada KM uručena je i Zdravstvenog centru Brčko, koji će novac iskoristiti za opremanje dječije bolnice.

Uz zdravstvene ustanove širom BiH, novac je još doniran i svim narodnim kuhinjama koje dijele dnevne obroke osobama u socijalnoj potrebi, a dodijeljeno je 50 hiljada KM Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Izvor: Oslobođenje

Previous Aleksandar Hemon dobitnik nagrade američkog PEN-a
Next Međunarodni sud: Predata aplikacija za reviziju presude

You might also like

OTPOR BOSNE

OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE NARODNOG HEROJA ADILA BEŠIĆA

Danas se navršila 23. godišnjica pogibije  Adila Bešića, heroja oslobodilačkog rata i dobitnika najvišeg ratnog priznaja značke „Zlatni ljiljan“. U okviru obilježavanja godišnjice, proučen je tevhid pred duše šehida Armije

NAŠI DANI

Komandant bosanske armije Ahmet Sejdić pravosnažno oslobođen svih optužbi Tužilaštva

Apelaciono vijeće Suda BiH pravosnažno je oslobodilo svih optužbi Tužilaštva BiH Ahmeta Sejdića, bivšeg komandanta Prve višegradske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) i heroja odbrane Goražda, saznaje “Dnevni avaz”.

NAŠI DANI

Hadžikadić: Bosna i Hercegovina treba dugoročni plan napretka

  Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima Mirsad Hadžikadić prezentirao je danas, prvog dana zvanične predizborne kampanje, u Sarajevu svoj plan za, kako je kazao,