BRUTALNI SCHMIDTOV PEČAT NA TUĐMANOV RATNI CILJ U BIH – Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta

BRUTALNI SCHMIDTOV PEČAT NA TUĐMANOV RATNI CILJ U BIH – Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta

-Sada je svima jasan Dejtonski duh “dva entiteta i 3 naroda”…dragi Bosanci i Bošnjaci, na nas se u takvoj Bosni ne računa kao politički faktor!

“Podržite HDZ i Evropsku narodnu stranku (EPP)“, poručila je Angela Merkel na skupu u Zagrebu 18. maja 2019. dok su je pratile pjesme Thompsona. Merkelova nije rekla da ima nešto protiv Thomsona i velikohrvatskog nacionalističkog folklora već je licemjerno izjavila na predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu da je nacionalizam protivnik koji želi da uništi Evropu “ i „pozvala da se podrži HDZ“.

Nakon ovoga više nikad niko neće moći reći da Hrvatsko miješanje u BiH nema zvaničnu podršku Njemačke.

Isti licjemjerni model koristi njen kolega i sljedbenik Schmidt. Slogan HDZ BiH na izborima 2008. bio je „Završimo započeto“.

Schmidt u Kiseljaku sa pjesmama Thomsona i Tuđmanovim velikodržavnim folklorom je signal Hrvatskoj i Herceg-Bosni – Završite započeto“.

Sad je potpuno jasno da Schmidt i medjunarodna zajednica u BiH promovira velikodržavne projekte i da se šalju jasni signali da se taj proces završi.

Kad Vućić pregleda snimku i pročita vijesti o Schmidtovoj posjeti, bit će mu jasno da je dobio bjanko potpis da finalizira Srpski svet. Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta.

Niko prije njega na toj poziciji nije sebi dopustio da tako brutalno udari pečat na Tudjmanov i Šuškov velikodržavni odgoj Hrvata u BiH: Tudjmanova vizija je bila da Hrvati u BiH nisu Hrvati BiH već dio Hrvatske po svemu – od sporta do politike i da tako mora ostati.

Schmidt je posjetom Kiseljaku u kojoj je dominirao Tuđmanistički foklor sa pjesmama Thomsona o Herceg Bosni i zastavama Herceg Bosne pokazao da BiH tretira u granicama Banovine i odredio dalji pravac kretanja u BiH: Osmorka će biti iskorištena za dobijanje podjele Federacije na dvije izborne jedinice i uvodjenje trećeg entiteta na mala vrata izbornim zakonom, reaktiviraće se ideja Zajednice hrvatskih kantona i Zajednice hrvatskih općina.

Izostanak reakcija iz PIC-a i ambasada USA i Britanije povodom Schmidtovog tuđmanističkog pohoda Kiseljaku više je nego jasna podrška onom što Schmidt javno svojim potezima svima poručuje: Hrvati u BiH su Hrvatska i njeno nedovršeno započeto u BiH – komentar je državnog parlamentarca Šemsudina Mehmedovića.

Previous Otvoren hotel “Lipa” u Travniku - „Bajra“ investirala 10 miliona maraka
Next SP "Katar 2022": Argentina nakon penala porazila Francusku i osvojila treći naslov prvaka svijeta

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena 25. godišnjica stradanja Bošnjaka Kalinovika i susjednih opština

U Kalinoviku je obilježena 25. godišnjica stradanja bošnjačkog stanovništva iz ove i susjednih opština – Foče, Trnova, Nevesinja i Gacka. Tim povodom Udruženje članova porodica nestalih „Istina – Kalinovik 92“

NAŠI DANI

Hoće li Bosna i Hercegovina ponovo imati svoju avio-kompaniju? Bosna Airlines traži ulagače na Sarajevo Business Forumu

Nakon propasti državne kompanije BH Airlines (ranije Air Bosna), Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti novu domaću aviokompaniju, ali je osnovni preduslov da se za to nađe partner koji je spreman

NAŠI DANI

Venecijanska komisija prihvatila zahtjev Komšića o načinu izbora sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Venecijanska komisija istakla je u mišljenju po zahtjevu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a o načinu izbora sudija u Ustavni sud Bosne i Hercegovina, da etnička pripadnost nikako ne može