BRUTALNI SCHMIDTOV PEČAT NA TUĐMANOV RATNI CILJ U BIH – Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta

BRUTALNI SCHMIDTOV PEČAT NA TUĐMANOV RATNI CILJ U BIH – Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta

-Sada je svima jasan Dejtonski duh “dva entiteta i 3 naroda”…dragi Bosanci i Bošnjaci, na nas se u takvoj Bosni ne računa kao politički faktor!

“Podržite HDZ i Evropsku narodnu stranku (EPP)“, poručila je Angela Merkel na skupu u Zagrebu 18. maja 2019. dok su je pratile pjesme Thompsona. Merkelova nije rekla da ima nešto protiv Thomsona i velikohrvatskog nacionalističkog folklora već je licemjerno izjavila na predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu da je nacionalizam protivnik koji želi da uništi Evropu “ i „pozvala da se podrži HDZ“.

Nakon ovoga više nikad niko neće moći reći da Hrvatsko miješanje u BiH nema zvaničnu podršku Njemačke.

Isti licjemjerni model koristi njen kolega i sljedbenik Schmidt. Slogan HDZ BiH na izborima 2008. bio je „Završimo započeto“.

Schmidt u Kiseljaku sa pjesmama Thomsona i Tuđmanovim velikodržavnim folklorom je signal Hrvatskoj i Herceg-Bosni – Završite započeto“.

Sad je potpuno jasno da Schmidt i medjunarodna zajednica u BiH promovira velikodržavne projekte i da se šalju jasni signali da se taj proces završi.

Kad Vućić pregleda snimku i pročita vijesti o Schmidtovoj posjeti, bit će mu jasno da je dobio bjanko potpis da finalizira Srpski svet. Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta.

Niko prije njega na toj poziciji nije sebi dopustio da tako brutalno udari pečat na Tudjmanov i Šuškov velikodržavni odgoj Hrvata u BiH: Tudjmanova vizija je bila da Hrvati u BiH nisu Hrvati BiH već dio Hrvatske po svemu – od sporta do politike i da tako mora ostati.

Schmidt je posjetom Kiseljaku u kojoj je dominirao Tuđmanistički foklor sa pjesmama Thomsona o Herceg Bosni i zastavama Herceg Bosne pokazao da BiH tretira u granicama Banovine i odredio dalji pravac kretanja u BiH: Osmorka će biti iskorištena za dobijanje podjele Federacije na dvije izborne jedinice i uvodjenje trećeg entiteta na mala vrata izbornim zakonom, reaktiviraće se ideja Zajednice hrvatskih kantona i Zajednice hrvatskih općina.

Izostanak reakcija iz PIC-a i ambasada USA i Britanije povodom Schmidtovog tuđmanističkog pohoda Kiseljaku više je nego jasna podrška onom što Schmidt javno svojim potezima svima poručuje: Hrvati u BiH su Hrvatska i njeno nedovršeno započeto u BiH – komentar je državnog parlamentarca Šemsudina Mehmedovića.

Previous Otvoren hotel “Lipa” u Travniku - „Bajra“ investirala 10 miliona maraka
Next SP "Katar 2022": Argentina nakon penala porazila Francusku i osvojila treći naslov prvaka svijeta

You might also like

NAŠI DANI

Covid-19 u usporedbi s ostalim virusima koje smo imali zadnjih godina (VIDEO)

Oko jedne milijarde ljudi godišnje oboli od sezonske gripe koju uzrokuje virus influense, dok od ostalih poznatih aktivnih virusa oboli dosta manje ljudi. Od svinjske gripe H1N1 od 2009. godine

NAŠI DANI

Njemačka: Mainz otjerao fudbalera jer je javno podržavao Palestinu

Njemački prvoligaš Mainz raskinuo je ugovor sa svojim napadačem Anwarom El Ghazijem nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojim je podržavao Palestinu. Bivša zvijezda Aston Ville i PSV-a nedavno

NAŠI DANI

“Moja adresa: Srebrenica” – Ne postoje riječi kojima se može opisati značaj svakog glasa

MOJA ADRESA SREBRENICA, naš centar u kojem proteklih par mjeseci, mladi Srebrenčani danonoćno rade da bi pomogli našim ljudima, u dijaspori i onima koji dolaze ovdje lično, da ostvare pravo