Bursać: Kovačević i jeste gradonačelnik Nikšića zato što pjeva četničke pjesme!

Bursać: Kovačević i jeste gradonačelnik Nikšića zato što pjeva četničke pjesme!

Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM-a

“Ako se neko oblači kao četnik, ako se ponaša kao četnik, ako razmišlja kao četnik, ako govori kao četnik, ako se obraća ljudima kao četnik, ako su mu prijatelji i partijske kolege četnici, ako pjeva četničke pjesme on je šta? To je lako, on je gradonačelnik Nikšića!“

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne prestaje sa skandaloznim ponašanjem, navode zabrinuti mediji. On je eto, pjevao pročetničku pjesmu na dočeku famozne Nove godine, kad joj vrijeme nije, u žargonu znane kao Srpska nova godina. 

Ako se neko oblači kao četnik, ako se ponaša i govori kao četnik, on je…

Pa se onda pedantno navodi kako je riječ o songu “Od glave Zete do grada Spuža”, gdje inkriminsani dio teksta glasi “…Leleču Turci, kukaju bule…”.

Nego, da ja vas pitam nešto, jel’ to bješe isti onaj Marko Kovačević koji ima bolesni fetiš prema četničkim šubarama, pa mu je lakše naći četničku nego “civilnu“ fotografiju na netu?

Jel’ to isti onaj pijun srpskog sveta, koji onomad otvoreno reče:

“Nadam se da će Crna Gora i Republika Srpska biti dio mini Šengena i da ćemo kroz saradnju sa Srbijom, koja je ekonomski najjača u regionu, uspjeti i mi da povećamo naš životni standard…“?

Jel’ to Kovačević koji sa svojim partijskim drugovima negira srebrenički genocid, javno i otvoreno?

Ili je to neki drugi Marko Kovačević? Pitam onako znatiželje radi, pošto vidim da se mnogi navodno zgražavaju nad njegovim četničkim novogodišnjim urlikanjem?

A znate li kako kažu za te što se navodno stalno navodno čude? Ima jedna poslovica koja kaže- Ne možeš probuditi samo onog čovjeka koji se pravi da spava. E tako i meni djeluju ti koji se iz dana u dan prijemčivo svemu čude, pa u čudu pitaju sebe i svijet oko sebe, kako to naš četnik Marko, iz četničke partije, koji voli četnike, razmišlja kao četnik, oblači se kao četnik, druži se sa četnicima, odjednom zapjeva četničku pjesmu???

De, nemojte me zajebavati!

Marko samo ispunjava volju birača

Dakle, da razjasnimo, ako se neko oblači kao četnik, ako se ponaša kao četnik, ako govori kao četnik, ako se obraća narodu kao četnik, ako su mu prijatelji i partijski drugovi četnici on je šta? To je lako, on je gradonačelnik Nikšića!

I zato, nemojte se praviti ili još gore, nemojte biti licemjeri, kad svi znamo da je od strane Srbije vođen desantni TV rijaliti “Bitka za Nikšić“, ne bi li se baš ovaj četnik glasovima građana postavio na mjesto gradonačelnika. I što je najvažnije on je pobijedio baš i jedino što je četnik. Ja mu drugih komparativnih prednosti ne nađoh. 

Što će reći da četničkim urlikanjem samo zadovoljava volju birača. 

Pa je onda pravo pitanje, ne za četnika Marka, koji je samo iskren i dosljedan, nego za licemjere i glasače, a koga ste to tačno birali i za koga ste to tačno glasali, e da bi se sad ovoliko čudili. 

Vidite, u Bosni se kaže- što ja ne mogu kora na rende, jer nema kora na rende i jer je licemjerno zastupati nešto čega nema, a to je teorija po kojoj je Marko sa neba pao “da bi korupciju uništio“, jer nije. 

Marko je samo zadnja antievolutivna karika srpskog sveta, postavljen tu đe jeste da radi baš ono što radi. Ili što bi rekao moj drug Nikolaidis, pa neće sigurno pjevati “Konjuh planinom“. Nije mu u ideološkom opisu radnog mjesta, shvatate?

Mene mnogo više brinu, zanimaju, interesuju, kako hoćete, svi oni silni srednjičari, što su se 14. januara 2023 ili 1. januara ako ste Srbin našli čuditi Markovom četničanju. 

Nemojmo, molim vas, ostanimo dostojanstveni. 

Nego, neka se pripremi Podgorica i ostali do prije koji mjesec slobodni gradovi. Mogle bi “bule zalelekati“ i u njima. 

A vi ste se ispred izbornih kutija trebali čuditi i Marku i četnicima. Ovako, sve je svima jasno. 

Pa mi onda kao krešendo licemjerja zvuči vijest da se javnosti, što se kaže urbi et orbi obratio funkcioner GP URA i ministar ekonomskog razvoja i turizma u tehničkom mandatu Goran Đurović, koji bojažljivo predlaže četniku Marku, ja vam ovo moram citirati:.

“Marko, svaki pojedinac, a naročito neko ko obavlja javnu funkciju, treba da vodi računa da svojim ponašanjem ne povrijedi drugoga. U ovom slučaju si napravio grešku i red je da uputiš izvinjenje, jer se ovo ne može pravdati Otomanskom vladavinom”. 

A ja da vam kažem, niti bi Goran bio tu đe jeste da mu nije Marka i Markovih četnika, niti bi Marko četničao koliko može i koliko ga grlo nosi da mu nije Gorana i Goranovih URA-ša. Eto u toj dijalektici gluposti, gdje srednjičar upozorava četnika na manire, dok se svi oko njih čude, leži sva tragedija današnje Crne Gore!

Previous 'Nema gotovo ništa od onoga što su stranke 'osmorke', mahom građanske orijentacije, promovirale u predizbornoj kampanji'
Next Deset uhapšenih zbog incidenta na Ilidži; u Bijeljini utvrđen identitet osoba koje su skrnavile džamiju

You might also like

RIJEČ

Nurkić: ‘Želio bih da moj projekt – srednja škola u Srebrenici – bude za svu djecu’

Jusuf Nurkić (29) najbolji je košarkaš Bosne i Hercegovine, igrač je Portland Trail Blazersa koji je prošle godine potpisao novi, četverogodišnji, ugovor vrijedan 70 miliona dolara. Koliko god bio nezadovoljan

RIJEČ

Prof. Denijal Jegić: Po Zapadu, Palestinci trebaju da umru tiho

“Međunarodna zajednica je u zadnjim desetljećima na razne načne omogućila izraelsku agresiju. Govori se o legitimnom pravu Palestinaca na suverenitet, na otpor, ali na kraju je uvijek osuda bilo kakvog

RIJEČ

Marković: Kad negator genocida glumi bošnjačkog prijatelja

Vučićev režim podržava i promoviše ratne zločince, onima koji se vrate sa odslužene kazne dodjeljuje sve počasti kao zaslužnim članovima društva i idolima na koje se treba ugledati, piše autor.