Discipliniranje kičme: Dobro došli u ’48.

Discipliniranje kičme: Dobro došli u ’48.

Više nemate pravo na drugačije mišljenje. U protivnom ćete postati “Karadžićev četnik”, “SDA-ov bot”, “ruski igrač”, “režimski novinar” i u velikoj ste opasnosti da završite na američkoj crnoj listi. Nije bitno zbog čega. I nije bitno šta su činjenice.

Danas ste “ili s njima, ili protiv njih”. Danas je Dragan Čović “good guy”, a Željko Komšić “bad guy”.

Zamislite državu u kojoj se afera zove “izdvojeno mišljenje”. I u kojoj po hitnom postupku formiraju predmet protiv vas jer ste javno obznanili “svoje mišljenje”.

Za sedam dana će opet iz Naše stranke saopćiti da je “zločin zločin”, bio u Ahmićima ili Trusini, a onda će se iz te stranke i navodnih antifašističkih udruženja pobuniti protiv toga da se u katoličkim crkvama moli za “žrtve Blajburga”. Jer “zločin u Blajburgu” za njih nije isto što i zločini u Jasenovcu. I nije. A zločin u Ahmićima je isto što i zločin u Trusini. A nije. Jer za njih je partizanska borba presveta i oni su mogli ubijati i žene i djecu bez suđenja, a u posljednjem ratu smo mi, da citiram Irmu Baraliju, “svi jedni drugima palili kuće”. Ako slučajno mislite drugačije glede Jasenovca i Blajburga, vi ste fašista. Ako, pak, ne izjednačite Ahmiće i Trusinu, vi ste protiv pomirenja, a zagovarate “politiku podjela” i ostale floskule iz saopćenja zapadnih ambasada i delegacija.

Pesah je, a bosanskohercegovački Jevreji nemaju pravo da budu birani za članove Predsjedništva BiH i da budu izabrani za predsjednike i potpredsjednike oba entiteta.

Međunarodni dan Roma je sutra, a bh. Romi nemaju pravo da budu birani za članove Predsjedništva BiH i da budu izabrani za predsjednike i potpredsjednike oba entiteta.

Ramazan je, a bh. muslimanima koji se, uglavnom, izjašnjavaju kao Bošnjaci novom intervencijom naprednog Zapada žele da dodatno umanje vrijednost glasa.

Veliki petak je, a katolici iz Bosne koji se izjašnjavaju kao Hrvati nisu legitimni.

Veliki petak je, a katolici iz Hercegovine koji se izjašnjavaju kao Hrvati više vrijede nego Hrvati iz Bosne, tri puta više vrijede nego Bošnjaci, i beskonačno više vrijede od Roma i Jevreja.

Ali ako ovo kažete, vi ste protiv Christiana Schmidta. Vi ste protiv Michaela Murphya, protiv Amerike. Istovremeno ste za Rusiju i “korisni idiot Igora Kalabuhova”. I još će vas “ruskim čovjekom” proglasiti oni što su prije pet-šest godina ismijavali one koji su govorili o štetnom ruskom uticaju.

I da posjetim – Johan Sattler je neposredno prije ruske agresije na Ukrajinu govorio da je “legitimno da Rusija širi svoj uticaj na Balkanu”. Ko ne vjeruje, neka potraži u arhivi Oslobođenja. Dragan Čović je, eno dokaza u arhivi Rossiyske Gazete, ne tako davno govorio da u BiH “nažalost, imao malo ruskog uticaja”.

I? Sattler i Čović su danas “nositelji NATO integracija”. A svi drugi su, uključujući Željka Komšića i Šefika Džaferovića koji odbiše susret sa tada moćnim Sergejem Lavrovim, postali “ruski igrači”. Jer, pazite sada, usudili su se reći da Christian Schmidt i Michael Murphy Ustav Federacije prilagođavaju željama Dragana Čovića. A prilagođavaju. Samo to sada ne smijete reći. Jer “izdvojeno” i drugačije mišljenje vas može koštati.

Sudija Branko Perić je istovremeno i “četnik” i “balija”. I “SDA-ov sudija” i “Karadžićev tužilac”. Činjenice uopće nisu bitne. Čuje se samo “brujanje mase” koja je ugušila priču o teslićkim Mićama. Da, onim Mićama, ubicama Bošnjaka što ih je Branko Perić, kao “Karadžićev tužilac”, privorio još u maju 1992. godine.

Ali “Miće” za objektivnu sarajevsku publiku nisu ubice. Ubice su “malina respiratori”. Fadil je kriv. Jelka nije. Jerko je kriv. Dragan nije. Komšić je ruski, Čović nije. HDZ je reformski, SDA nije. Konaković je stručan, Bisera nije. Vukoja je cool, Sanela nije. Kukić je ok, Sarajlić nije. Špirić je prihvatljiv, Osmica nije. U Sarajevu je kriminal, u Banja Luci nije. Široki je otvoreni grad, Bužim nije. Trusina i Ahmići su isto, Blajbur i Jasenovac nisu.

Danas je Pesah, danas je Veliki petak, sutra je Mađunarodni dan Roma. Danas je šesnaesti dan ramazana i obilježava se Bitka na Bedru. To je ona bitka u kojoj su malobrojni pronosioci istine pobijedili veliku skupinu onih koji su širili laži!

Izvor: Istraga.ba

Previous Turistička ponuda Sarajeva i naše zemlje prvi put predstavljena na sajmu u Brazilu
Next Bosanske firme grade turističko naselje na Hvaru

You might also like

RIJEČ

Hrvatski general o obuci hr. vojnika na bosanskoj teritoriji – ‘Bila je to vojska druge države, pa smo ih vodili kao nogometne klubove’

  – Nosim svoj križ. Mnogi mene i otprije omalovažavaju, a imam šleper dokumentacije, sve o stvaranju hrvatske države, preko mojih ruku je prešao cijeli HVO, jedno 55.000 vojnika, a

RIJEČ

PRILIKA ZA POVRATAK NA PRAVI PUT Reforme u SDA moraju biti što dalje od očiju stranaca i boraca za lični interes, je li vrijeme za mlade lavove?

Piše: Rasim Belko SDA je u opoziciji. Iako formalno pobjednička stranka na izborima SDA se nije uspjela izboriti sa diplomatskom ofanzivom sa Zapada. U blokovskoj podjeli unutar bošnjačkog političkog bića SDA

OTPOR BOSNE

Danijela Rakić, diverzantkinja Armije RBiH: Uzela sam pušku jer nisam dala da me istjeraju iz Sarajeva i opet bih

Ne dam nikome da me istjera iz mog grada, Sarajeva, u kom sam rođena i u kom sam odrasla, uzela sam pušku i stala na branik odbrane Bosne i Hercegovine