Dragan Bursać: Prvi reket svijeta i Novak Đoković!

Dragan Bursać: Prvi reket svijeta i Novak Đoković!

Đoković je od Dodika dobio orden, isti onaj koji imaju zločinci Milošević, Krajišnik, Karadžić i Mladić. Kako da vam kažem, nije ga primio iz neznanja, nego baš zbog uvažavanja svojih odlikovanih prethodnika.

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Negdje u vrletima Republike Srpske, sastali su se prvi reket svijeta, Milorad Dodik i teniser Novak Đoković. Ništa to nije čudno, ima običaj prvi reket svijeta da se sastaje sa bilo kim ko dođe u pomenute vrleti, a koje se odazivaju na ime Republike Srpske. Ovaj put, prvi reket svijeta uručio je teniseru Đokoviću jedan poklon, koji je ovaj prije sedam godina trebao dobiti. 

Jer, valja se ugostiti teniser Novak Đoković. 

Veganstvo i sudžuk

Samo šta da pokloniš Monegašaninu Đokoviću, kad taj ima više-manje sve? Da mu nudiš meso, pa da se kako najfriškija legenda visočka kaže, provališ? Za one koji ne znaju, Monegašaninu Novaku Đokoviću, koji je na turneji sakupljanja negativih jona bio sa ublehašem Semirom Osmanagićem na brdima iznad grada, znanim kao piramide, Visočaci su ponudili svoj nadaleko čuveni sudžuk. Monegašanin Nole je šeretski saopštio kako je vegan i kako ne jede meso, na šta mu Visočaci još šeretskije odgovoriše da ni u tom sudžuku nema mesa. Ova šala iz domena tehnologije prerade domaćeg mesnog džanka i nije toliko bila maligna, pa se Nole, sve negativno joniziran lijepo proveo u ovom dijelu Bosne koji se odaziva na ime Federacija. 

Ili što bi zavidljivi četnički domaćin rekao, lijepo mu je bilo u poturica i  još je sa Hankom zapjevao “Crne kose“. Da Srbi puknu od bijesa i da im se zamanta pravoslavna amigdala oko Vaseljenske ose. Kao da im nije dosta njihove muke, što Monegašanin sa pravoslavlja pređe na drvogrliteljstvo, nego još sa Hankom pjeva. Užas!

Ne, ne, morala se ta sramota u srBskom nacionalom korpusu zaustaviti! 

Povratak Nola srBskom pravoslavnom carstvu

A ko bolje apsorbuje i zaustavlja svaki protivnikov napad na mreži od prvog reketa svijeta, gruntovnog vlasnika vrleti koja se odazivaju na ime Republika Srpska, ko to bolje sa reketom barata od mesara hobiste, poluprofesionalnog traktoriste i trbuhozborca Milorada Dodika? Niko živ na svijetu cijelom!

I odluči se Mile da vrati Nola u carstvo pravoslavno, da mu oprosti grljenje po Federaciji sa nesojem i da ga počasti poklonom starim. Odluči se Mile da podsjeti Đokovića, sinjeg tića kako je on bio Trejd Mark litijaša po Crnoj Gori i da je mudro ćutao kad su se litije kao bumerang odbile o Skupštinu Srbije. Samo, eto malo da ga napomene, malo da ga pogura, kao golfa dvojku na jahorniskoj hladnoći i sam će se upaliti. Sjetiće se ko je.  

I tako i bi. 

Milorad Dodik, izvadi Orden RS-a, isti onaj koji je Đokoviću dodijeljen još 2013, ali teniser ne stiže da ga pokupi od silnih sportskih obaveza. A taj Orden (ili se malim slovom piše), e taj orden su dobili i ponosili se njime i Ratko Mladić i Radovan Karadžić i Slobodan Milošević i Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik i…shvatli ste. Slabo da ima kojeg srBskog ratnog zločinca da nema ovaj orden. 

I mogao je Novak Đoković na Jahorini odbiti zločionački marker, ali nije. Neko će reći, nije znao Nole, braniće tenisera poslovičnom neobrazovanošću, ali nije baš tako. Kako da vam kažem nije ga Nole, da prostite, primio iz neznanja, nego baš zbog uvažavanja svojih odlikovanih predhodnika. I nije da nije imao vremena Monegašanin da sazna ko se sve kitio ovim ordenom. Imao je tačno sedam godina da sazna za zločinačke vratove i prsa koja orden nose. Malo li je?

Dal’ je ludost ili ljubav?

No na stvari je, kako velim, odličan seoski PR prvog reketa svijeta Milorada Dodika i puste želje Monegašaninove da se dopadne svima na svijetu bijelom. Nekako bi Nole i litije i meditaciju, i veganstvo i mesožderski PR, i tekovine nauke i ljubav ka šarlatanstvu, i zdrav razum i grljenje stabala. I Hanku Paldum i Ratka Mladića. 

Što ne reći, dobro mu ide, osim što se kosi sa pomenutim silovanim zdravim razumom. Ali, ko šiša više taj zdrav razum, vremena su korone i najmanje ludo što možete vidjeti je meditranje jednog šarlatana sa Noletom podno Visočice za koju se tvrdi da je piramida. Ima toliko luđih stvari. 

Ne kažem da nema. Isto tako slabo ko u svijetu sporta, pogotovo vrhunskog sporta, da će prihvatiti nakon sedam sekundi guglanja sramni orden. Ne treba mu baš sedam godina, pa će biti da je pusta želja za sramnim ordenom jača. 

A to će ostati upisano za vijek vijekova. 

Kako se čini, misija uspjela Monegašanin Nole se vratio na srBske postavke, prvi reket svijeta Dodik opet pobijedio, a sad se jedan može vratiti zajebavanju naroda, a drugi grljenju balvana. Samo nikako da se sjetim koji je koji od ove dvojice.

Previous Sandžaku pomažu mnogi, atletičar Asmir Kolašinac volontira i nosi boce s kisikom
Next Kako su Avdići pronašli sreću u Srebrenici

You might also like

RIJEČ

Ime i prezime bosanskog genocida je Republika Srpska

Jednog dana bosanski Srbi će se ovdje probuditi bez Dodika i njegovih falangi i pitaće se šta se ovdje dešava i zašto baš njima, a neće shvatiti da su 25

RIJEČ

Trebinje, Trebinje…Nas i Kineza – petero djece!

Ako treba napravit ćemo mi ljepši i stariji Dubrovnik! Ove riječi je, potpuno ozbiljan, pokazujući pri tome snagu vojne silu koja stoji iza njega, izgovorio 1992. godine Božidar Vučurević, predratni

RIJEČ

Bosanska kompanija AS Holding na putu uspjeha: Imaju 4.500 zaposlenih i prihode veće od 300 miliona maraka

  Rusmir Hrvić je na čelu AS Holdinga, najveće bosanskohercegovačke prehrambene industrije koja upošljava oko 4.500 radnika. U novogodišnjem intervjuu za agenciju Patria  govori o poslovnom uspjehu tog giganta, značaju prelaska na korporativno