Dupla kruna i veliko slavlje na Koševu: Ekipa Sarajeva novi šampion države

Dupla kruna i veliko slavlje na Koševu: Ekipa Sarajeva novi šampion države

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ fudbaleri Sarajeva preuzeli su šampionski pehar, a sve to je popraćeno velikim slavljem na hiljade navijača “bordo“ tima.

Nakon što je sudija na Koševu dao znak da je utakmica završena (pobjeda Sarajeva 4:0 nad ekipom Zvijezda 09) , većina navijača napustila je tribine i prešla na zelenu površinu stadiona “Koševo”. Tokom proslave imali su priliku uživati uz muzički program.

Potom je uslijedio i najsvečaniji dio ceremonije, a to je dodjela medalja za fudbalere i predstavnike stručnog štaba FK Sarajevo, te preuzimanje šapionskog pehara. 

Izvor: AA


Proslava šeste titule državnog prvaka u klupskoj historiji, četvrte od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, biće nastavljena u centru grada, a igrači, rukovodstvo i stručni štab Sarajeva svakog trenutka bi se tamo trebali uputiti u otvorenom autobusu. 

Veliko slavlje sprema se ispred Vječne vatre u sarajevskoj ulici Mršala Tita, gdje će “bordo“ autobus sa šampionskim peharom dočekati ogroman broj simpatizera FK Sarajevo.

Obzirom da je FK Sarajevo u srijedu osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, klub s “Koševa” je današnjim osvajanjem titule prvaka Bosne i Hercegovine, prvi put u historiji osvojio duplu krunu.

Previous Ideja 23-godišnjaka doživjela realizaciju: Kreće izvoz pilećih nogica iz Bosne u Aziju
Next Pedeset visočkih osnovaca učestvovalo u edukativno-kreativnoj radionici "Bosančica"

You might also like

SPORT

UFC: Pobjeda Bektića u prvoj rundi (VIDEO)

  Bosanskohercegovački borac Mirsad Bektić zabilježio je pobjedu protiv Brazilca Godofredo Pepeya u UFC-u. Borba između ova dva borca održana je sinoć u SAD-u. Naš sportista je imao i odličnu

SPORT

Davis Cup: Bosanski teniseri protiv Tajvana u narednom kolu prve svjetske grupe

Bosanskohercegovačka teniska seniorska ” Davis Cup ” reprezentacija će u septembru mjesecu 2024.godine igrati protiv selekcije Chine Taipei (Tajvan).Voljom žrijeba koji se održao u  Londonu u sjedištu  ITF-a (International Tennis

SPORT

Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci odbranila titulu u Zlatnoj ligi nacija; premijer Novalić uručio plakete reprezentativcima

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojici odbranili su titulu prvaka Zlatne lige nacija. Naša reprezentacija pobijedila je danas Hrvatsku, ranije Holandiju, Srbiju i Njemačku – sve bez izgubljenog seta.