Dva srebra za našu državu na SP u kick boks-u

Dva srebra za našu državu na SP u kick boks-u

Jasmina Merdić na zadnjem Svjetskom seniorskom prvenstvu u kick boks-u održanom u Italiji Lido di Jesolo osvojila srebernu medalju i time postala viceprvak svijeta u kategoriji +70 kg.

Jasmina je jedna od najtrofejnih kickboxerki koje Bosna i Hercegovina ima, osvajačica mnogih balkanskih, evropskih i svjetskih medalja sa međunarodnih takmicenja.

Viceprvak svijeta u kick boksu je i Nikola Drobnjak.

Na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Lido di Jesolo Nikola Drobnjak je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 81 kg.

Slika može predstavljati 1 osoba i u zatvorenom
Previous Kožljak: U januaru sankcije SAD-a i EU, Dodik će biti zaustavljen
Next Emina Omanović treća na svijetu među juniorkama u skoku u dalj u dvorani

You might also like

SPORT

Halilhodžić: Prvo što bih tražio kad postanem selektor jeste da igramo utakmicu u Banja Luci

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić u intervjuu za N1 govorio je mnogobrojnim temama. Predstojećem baražu za SP, Veležu, NS BiH, Vici Zeljkoviću, Ivaylu Petevu i eventualnom preuzimanju klupe Zmajeva.

SPORT

U ratu u Bosni živio je u šumi, bez vode i hljeba. Sad pravi čuda u njemačkom fudbalu

Zbog rata je kao dijete napustio rodni kraj i spas tražio u šumi, a onda po drugim selima i gradovima. S 15 godina počeo je trenirati fudbal, zbog čega su

SPORT

Naši odbojkaši u finalu EP u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojici plasirala se u finale EP koje se igra u Turskoj. Bosanski odbojkaši pobijedili su večeras u polufinalu selekciju Njemačke – 3:1 (25:16; 17:25;