Edis sa svojom ekipom dobrovoljno pomaže u saniranju štete u Sloveniji – do sada sanirali oko 30 kuća

Edis sa svojom ekipom dobrovoljno pomaže u saniranju štete u Sloveniji – do sada sanirali oko 30 kuća

Edis Vehabović je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali godinama živi u Sloveniji. Slovenačkoj javnosti je postao poznat po aktivizmu u doba tragedije. Nakon oluje u julu mjesecu besplatno je popravljao krovove ljudima kojima je nevrijeme pričinilo štetu. I sada u periodu katastrofalnih poplava, Edis sa svojom ekipom dobrovoljno pomaže u saniranju štete.

Kako je kazao u razgovoru za N1, išli su i pitali ljude kome treba pomoć.

“Mi smo se odlučili pomoći nakon nevremena koje je bilo tu. Išli smo od osobe i osobe i pitali kome treba pomoć. Pomagali smo koliko smo mogli. I dan danas smo tu, ljudi uvijek zovu, idemo na teren.”

“Imam dva radnika koji su zaposleni kod mene i pomognemo ljudima koliko možemo. Neke sanacije idu sporije“, kaže Vehabović za N1.

Edis u Sloveniji ima građevinsku firmu, a specijalizira se za fasadne i keramičke radove.

“Mi smo u Sloveniji i imamo firmu koja radi građevinske radove, fasade, keramičke radove. Manje poslove uglavnom.”

Štete na kućama su bile ogromne, a do sada su sanirali 30 kuća.

“Ogromna je bila šteta, mi smo do sada sanirali oko 30 kuća. Od jučer smo zaprimili još četiri poziva za pomoć. Mi idemo samostalno, nekog smo svog materijala imali, nešto nam je manjkalo. Radimo sve od svojih sredstava“.

Nije ovo prvi put da pomažete, pomagali ste u Hrvatskoj?

“Da, nakon potresa u Petrinji. Išli smo dole dva dana i pomagali Petrinji koliko smo mogli. Ta dva dana je bilo puno posla i pomogli smo koliko možemo. Trenutno smo u zaostatku sa svojim poslovima, moramo nešto i svoje da uradimo. Tako se dogovorimo s ljudima, idemo poslije svog posla i pomažemo ljudima. Idemo i vikendima, tu smo“, kazao je Vehabović za N1.

Previous Gradonačelnica Karić posjetila pretučenu djevojku iz Jablanice
Next Vodenice stare dva stoljeća melju žito na Vrandučkoj rijeci

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Izgradnja kompleksa na Drinjači: Mehmed stvara mali raj nadomak Zvornika (FOTO)

Lijepa je zemlja daleka Švedska. Zna to dobro Mehmed Ademović. No, zna i to da dušu i srce ne može nigdje nahraniti kao u rodnom kraju. Baš nigdje. A njegov rodni kraj

NAŠI LJUDI

Bol i razočarenje naše dijaspore: U Americi smo izgubili svoju djecu

  Piše: Senad Agić/Imigracija i asimilacija: Iskustvo bosanskih muslimana u Chicagu Već je spominjano da je većina iz prve generacije bošnjačkih imigranata imala malo ili nimalo formalnog obrazovanja. Porodica je

NAŠI LJUDI

U Münchenu počele sa radom dvije bosanske dopunske škole

U Münchenu, glavnom gradu najbogatije njemačke pokrajina Bavarska, gradu u kojem živi najviše građana BiH u svijetu, više od 30.000 jučer je počelo izvođenje dopunske nastave na bosanskom jeziku u dvije