Firma Modernizacija – Mlad kolektiv koji je osvojio svjetsko tržište

Firma Modernizacija – Mlad kolektiv koji je osvojio svjetsko tržište

Firma Modernizacija d.o.o. Gradačac koja se primarno bavi otkupom i reciklažom metalnog i drugog otpada, za samo deset godina postojanja, od male otkupne stanice postala je vodeća bh. firma koja posluje na evropskom i na azijskom tržištu.

Modernizacija je u 2021. godini zabilježila rekordan rast prihoda, a podaci koji stoje iza toga jasan su pokazatelj mogućnosti ubrzanog rasta i širenja poslovanja.

– Dostigli smo promet od 30 miliona eura, što je tri puta više u odnosu na predhodnu godinu, a zaposlili smo i duplo više radnika. Rast je i u broju poslovnica gdje smo od ranijih pet, sada došli do ukupno 11. Ipak, najveći napredak u 2021. je što smo pored evropskog počeli izvoziti i na veliko azijsko tržište – ističe za Fenu vlasnik firme Aldin Okanović, koji u prvi plan stavlja svoj mladi i ambiciozni tim.

Prosjek godina u toj firmi je 35, ali ih to ne sprečava da budu „veliki igrači“ na svjetskom tržištu. Za svoj brz rast presudnim smatraju upravo entuzijazam, pažljivo praćenje svjetskih trendova, otvorenost, stalno učenje i hrabrost da ulaze u tržišne utakmice.

– Nije uvijek lako, ali svaka greška za nas je putokaz za dalje. Hrabrost i upornost se podrazumijevaju ali ono što je jednako, ako ne i više važno jeste da morate biti iskreni i čistog srca u onom što radite, jer se to uvijek prepoznaje. Samo pošten i fer odnos donosi pouzdane i kvalitetne partnere – dodao je Okanović.

Nastojeći da uvijek maksimalno odgovore na njihove potrebe, kako je dodao Okanović, stvorili su jaku i stalnu mrežu saradnika, što opet dovodi do stalnog širenja mreže zadovoljnih dobavljača među kojima su javna preduzeća, fabrike metalske industrije, ostale firme i pojedinci kojima je sakupljanje sekundardnih sirovina važan izvor prihoda.

Zahvaljući kontinuitetu na tržištu, brzom rastu i jačanju saradnje sa partnerima, Modernizacija je ove godine izvezla 70.000 tona otpada i postala ključni partner državi u očuvanju okoliša.

Vjeruju da će njihovo društveno odgovorno poslovanje biti prepoznato i od nadležnih institucija kako bi se oblast upravljanja otpadom što prije kvalitetnije uredila i više stimulisala, ali i kako bi se otvorile šanse i drugim mladim firmama koje su spremne raditi po standardima globalnog tržišta.

Previous Sve bebe koje se rode u Sarajevu 01.januara dobit će čestitke i novčane darove
Next Bosanski izvoz za deset godina skoro udvostručen!

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vlada FBiH: Preko 11 miliona maraka za aerodrome u Mostaru, Tuzli i Bihaću

Federalna vlada usvojila je danas tri programa utroška sredstava namijenjenih unaprjeđenju zračnog prometa u FBiH, u ukupnom iznosu od 10.605.000 KM. Aerodromima u Tuzli, Mostaru i Bihaću odobreno je po

Ekonomija/Biznis

Bosanska ‘ASA Grupacija’ preuzela kompaniju Žitoprodukt iz Srbije

  ASA Grupacija je ove sedmice akvizirala kompaniju Žitoprodukt iz Bačke Palanke (Srbija). Ova akvizicija predstavlja iskorak u daljem poslovanju Grupacije, te daje dobru osnovu za nastavak širenja u segmentu

NAŠI DANI

Generalni direktor EPBiH: Elektroenergetski sistem je stabilan

Generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine Admir Andelija kazao je danas da 13.000 zaposlenih u elektroenergetskom sektoru radi kako bi se osiguralo redovno snabdijevanje električnom energijom jer je