Hadžidedić: Komšić je rekao samo istinu, Lagumdžija mora biti smijenjen

Hadžidedić: Komšić je rekao samo istinu, Lagumdžija mora biti smijenjen

Naravno da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao istinu, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba prof. dr. Zlatko Hadžidedić, ugledni bh. politolog, ekspert za međunarodne odnose i univerzitetski profesor u povodu reakcija, pa i krajnje oštrih komentara na račun predsjedavajućeg kolektivnog šefa države pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (UN).

“I ništa drugo osim istine. I vrijeme je bilo da neko konačno kaže potpunu istinu, bez imalo uljepšavanja, i to po prvi put na pravom mjestu, pred Ujedinjenim nacijama. Protiv njegovog istupa mogu biti samo oni, poput Zlatka Lagumdžije, kojima je stalo do toga da sakriju istinu, i da time olakšaju napade na Bosnu i Hercegovinu njenim neprijateljima, poput onih koji se nalaze u vladama Hrvatske i Srbije, ali i u redovima onih međunarodnih faktora koje pomažu ovim dvjema državama u njihovim napadima na Bosnu i Hercegovinu”, stava je profesor Hadžidedić.

Profesor Hadžidedić krajnje otvoreno poručuje da Zlatko Lagumdžija mora biti najhitnije smijenjen zbog otkazivanja poslušnosti svom direktnom nadređenom koji sjedi u Predsjedništvu BiH, zaduženom za vođenje vanjske politike ove zemlje!

“Ako Lagumdžija javno kaže da je Željko Komšić privatno lice koje iznosi svoje privatne stavove, koje onda Lagumdžija osporava i negira iz pozicije nekoga koga je imenovalo to isto Predsjedništvo u ime koga je Komšić govorio pred Generalnom skupštinom UN, onda Komšić ima obavezu da u Predsjedništvu pokrene pitanje Lagumdžijine smjene jer ovaj direktno nastupa protiv institucija i interesa Bosne i Hercegovine i ni u kojem slučaju ne smije vršiti funkciju njenog predstavnika u Ujedinjenim nacijama”, upozorava profesor Hadžidedić, te zaključuje:

“U svakom slučaju, Lagumdžija se ovim svrstao među one koji, poput Milorada Dodika, ne priznaju institucije Bosne i Hercegovine, te je samim tim ne priznaju kao državu. To je samo po sebi skandalozno, ali još skandaloznije bi bilo da takav – ovim i definitivno dokazani – neprijatelj ove države opstane na funkciji njenog ambasadora u UN”.

Previous Mediji: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine
Next Otvaranje ambasade i turisti iz Južne Koreje šansa za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

RIJEČ

Dodikov put od miljenika Zapada do ruskog igrača

Piše: Srđan Šušnica Politika predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika već duži niz godina pokazuje jasan kontinuitet. Prije svega – vanjskopolitički. Ali i prepoznatljivi kriminalno-diktatorski i neofašistički stil i

RIJEČ

Crnogorski rukometaši pobijedili Srbiju; zeleni dresovi u spomen na anti-srpske Komite iz 1918.

Nakon proglašenja nezavisnosi (2006.) i izdvajanja iz zajednice sa Srbijom, Crna Gora svakodnevno krči put svoje suverenosti. Nedavno usvojeni Zakon o vjerskim zajednicima predviđa vraćanje državi bogomolja izgrađenih do 1918.,

RIJEČ

Irfan Peljto, prvi bosanski sudija u UEFA-inoj Ligi prvaka: Tri puta teže je suditi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Irfan Peljto (37) iz Sarajeva najbolji je FIFA internacionalni sudija kojeg je Bosna i Hercegovina imala od obnove nezavisnosti 1992. godine. U prilog toj tvrdnji ide i fakt da je