Hiljadu učesnika na festivalu trčanja u Sarajevu

Hiljadu učesnika na festivalu trčanja u Sarajevu

Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti – Vivia Run Fest Sarajevo održan je danas u Sarajevu u organizaciji Udruženje “Marathon” Sarajevo te uz podršku i u saradnji sa Gradom Sarajevom i Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine, a okupio je oko 1.000 učesnika koji su trčali u raznim kategorijama.

– Danas, u okviru obilježavanja Evropske sedmice sporta, uspješno je završena School Run utrka, gdje je učestvovalo 400 osnovaca i srednjoškolaca.

Slika može predstavljati 1 osoba, stoji i na otvorenom

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, zajedno sa organizatorima trke NGO Marathon Sarajevo obezbijedio je besplatno učešće na School Run utrci za naše mališane, a prolaskom kroz cilj svi su dobili i poklon paket Evropske sedmice sporta.

Slika može predstavljati 12 osoba, ljudi stoje, people walking i na otvorenom

Sa našim najmlađim učesnicima trčala je i Lana Pudar, ambasadorica Evropske sedmice sporta, te kao istinski promovisala važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću. Lijepo smo se družili u Sarajevu, a 25. septembra vidimo se u Travniku, poručili su iz OKBiH.

Previous Golf Fest u Sarajevu okupio ljubitelje najpopularnijih VW automobila
Next Spektakl u Sarajevu: Navijači vatrometom obilježili 100 godina postojanja FK Željezničar

You might also like

SPORT

U Sarajevu počinje Svjetsko prvenstvo u kickboxingu (Video)

Reprezentativci iz 59 zemalja odmjerit će snage na 22. svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu koje će biti održano u Sarajevu od 22. do 26. oktobra, istaknuto je na pres-konferenciji danas

SPORT

KOŠARKA: Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Izraela otvara Evropsko prvenstvo

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, koje se do 22. decembra održava u turskom Samsunu. Iako je naš Stručni štab na čelu

SPORT

Bosanske košarkašice doputovale u Osaku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je doputovala u Osaku, gdje je očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Uz članove stručnog štaba, u japanski grad stigle su sljedeće igračice: